• Alles
  • (3)
    Evenement

Tiende editie EK Zandsculpturen 2021

maandag 3 mei 8:00 uur

foto: Wijnand Burger

[ZANDVOORT] De zandsculpturen die in oktober 2020 zijn gerealiseerd rond het thema “Zandvoort goes Wild”, zijn op 1 maart 2021 weer weggehaald. Ondanks de pandemie en alle beperkingen die dit met zich mee heeft gebracht, hebben met name bezoekers uit de regio ervan kunnen genieten. Juist ook tijdens de korte periode van sneeuw en ijs waren de zandsculpturen een bezoekje waard. Een laagje sneeuw gaven de sculpturen een haast sprookjesachtige aanblik. 

Het zand van de 6 sculpturen is afgevoerd en opgeslagen voor de volgende editie. En alle voorbereidingen daarvoor zijn alweer in volle gang, want van 3 t/m 9 mei 2021 wordt er op verschillende plekken door zes kunstenaars weer hard gewerkt aan nieuwe zandkunstwerken. Het thema voor 2021 is “Landschap door het oog van de Meester” en is gekoppeld aan een landelijke campagne die onder de titel “Ode aan het Nederlandse Landschap” internationaal wordt gevoerd. 

De wedstrijd zal plaatsvinden van 3 tot en met 9 mei en de sculpturen zullen blijven staan tot eind augustus 2021.

Zoals het er nu naar uitziet, is deze tiende editie ook de laatste keer dat de zandsculpturen in Zandvoort zullen verrijzen. Het vier-jarige contract dat de World Sand Sculpting Academy (WSSA), de organisatie die internationaal het reglement voor kampioenschappen bewaakt, met de gemeente Zandvoort had afgesloten loopt dit jaar ten einde. Er wordt gekeken naar een andere gastgemeente in Nederland en daarbuiten.

Kijk voor de route en meer informatie op www.zandsculpturenroute.nl.

Een sfeerimpressie van vorig jaar:


deel deze activiteit