• Alles
  • (1)
    Zakelijk
  • (8)
    Evenement
  • (3)
    Lokaal nieuws

Klassiek festival ‘Klaterklanken’ op buitenplaats Elswout

zaterdag 10 juli 9:00 uur

pr

[OVERVEEN] De vierde editie van ‘Klaterklanken’, het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek op buitenplaats Elswout, gaat dit jaar door en wel op zaterdag 10 en zondag 11 juli. Dit jaar zijn er twee nieuwe locaties toegevoegd: Landgoed de Haere bij Deventer (zondag 18 juli) en Kasteel Rosendael in Rozendaal (zondag 25 juli). Het festival bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer. De voorverkoop start vrijdag 14 mei.

De eerste drie edities van Klaterklanken waren in 2017, 2018 en 2019 op de Buitenplaats Elswout. Vorig jaar is het festival afgelast vanwege de coronapandemie. De opzet van Klaterklanken, met concertwandelingen in de natuur, maakt een coronaproof editie in juli dit jaar mogelijk. Het aantal concerten is aangepast en het aantal bezoekers wordt beperkt.

MINICONCERTEN Kern van Klaterklanken zijn de concertwandelingen waarbij Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo (met o.a. Merel Vercammen) en Thomas Dulfer miniconcerten geven op vijf verborgen plekken op de landgoederen. Het publiek weet van tevoren niet waar de concerten zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van dertig personen langs de vijflocaties. In totaal zijn er negenconcertwandelingen en drie speciale familiewandelingen. De dag wordt afgesloten met een interactief slotconcert van het Haagse ensemble But What About.

Net zoals voorgaande jaren zijn er naast de concertwandelingen ook familieconcerten, op Elswout verzorgd door Holland Opera met de muzikale vertelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Op Elswout speelt ook het Wonderland Collectief met BB, een dansvoorstelling met livemuziek voor baby’s van 6 tot 18 maanden.

DINER WANDELING Een nieuw onderdeel van het programma is de Diner Wandeling op zaterdag 10 juli. De koks van Wereldkeuken Haarlem presenteren bij de miniconcerten van James Oesi, The Zoo, Thomas Dulfer en Anna Seriese & Cas Jiskoot, verschillende gerechten en vertellen daarover. Bezoekers lopen langs de concertlocaties met gerechten. Het toetje wordt gepresenteerd tijdens een slotconcert waarbij alle musici gezamenlijk een grand finale spelen.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.klaterklanken.nl.


deel deze activiteit