• Alles
  • (1)
    Natuur
  • (5)
    Muziek
  • (9)
    Evenement

Ruïne Bewoond: Den Spiesdraegers komen

zondag 25 juli 11:00 uur

Dorine van Gils | pr

[SANTPOORT-ZUID] Zaterdag 24 en zondag 25 juli is het Ruïne Bewoond met speciaal bezoek van Den Spiesdraegers uit 1625. Nadat Hendrik van Brederode, de Grote Geus, het vuur had aangewakkerd voor de Tachtigjarige Oorlog nam na zijn dood Willem van Oranje het stokje van hem over tot hij vermoord werd. 

Hoe zijn moordenaar gemarteld werd kun je lezen bij de Marteltentoonstelling. Hij gaf geen kik, omdat hij overtuigd was dat hij een goede daad had gepleegd. Den Spiesdraegers 1625 strijden door en roepen jong en oud op om zich aan te sluiten bij het leger van de Prins van Oranje. De Prins heeft U nodig. De geus Nanning Onbevreescht vertelt over zijn geuzendaden en laat zijn wapenuitrusting zien. Jonge menschen die zich aansluiten bij het geuzenleger ontvangen uiteraard soldij hiervoor. Aagje de Vertelster zorgt ervoor dat de Herinnering aan Hendrik de Grote Geus voort zal leven. Ook heeft zij deze Herinnering opgeschreven in het boek Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode, die zij desgewenst kan signeren. 

Naast deze levende geschiedenis is de alom geroemde Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ met de 4.000 poppetjes te bezichtigen met de speurtocht voor jong en oud. 

Beide dagen is de ruïne te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Tickets kunnen gereserveerd worden via de website ruinevanbrederode.nl.


deel deze activiteit