• Alles
  • (2)
    Evenement

Natuurwerkdag Buitenplaats Beeckestijn

zaterdag 6 november 10:00 uur

Natuurmonumenten

[VELSSEN-ZUID] Buitenplaats Beeckestijn doet zaterdag 6 november mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Natuurliefhebbers en andere mensen die graag de handen uit de mouwen steken kunnen tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Deze dag is er ook voor diegene die geen ervaring heeft met werken in de natuur.

BOSRAND Aan de achterzijde van Beeckestijn en rond de niervormige vijver gaan er kleine boompjes en struiken verwijderd worden. โ€œHet is goed om de natuur zijn gang te laten gaan, maar soms groeit het te dicht en hebben dieren en planten hier last van. We gaan de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn snoeien, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebiedโ€, aldus de boswachter Eveline Blok.

DOORKIJKJE Op de centrale as, ter hoogte van het Engelse veld gaan de vrijwilligers boompjes uitsteken, zodat je vanaf het hoofdhuis weer beter helemaal tot aan de andere kant van Beeckestijn kunt doorkijken.

MEEDOEN De Natuurwerkdag duurt van 10.00 tot 15.00 aan het werk. De werkzaamheden zijn geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 14 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen.

Tip van de boswachter: trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden. De organisatie zorgt voor koffie, thee, gereedschap en voldoende begeleiding.

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de site van de Landelijke Natuurwerkdag.
deel deze activiteit