• Alles
  • (2)
    Evenement

Barok op zijn best in gemeentehuis Bloemendaal

zondag 28 november 11:00 uur

Eduardus Lee

[BLOEMENDAAL] Zondag 28 november speelt het ensemble Combattimento vanaf 11.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158). In het programma slaat het ensemble een brug tussen de oude Bach en de jonge generatie na hem.

Combattimento is een van de meest toonaangevende Nederlandse muziekensembles op het gebied van barokmuziek. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schataan kennis en ervaring met zich mee. Samen vormen ze een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust. 

De leden van Combattimento spelen op eigentijdse instrumenten en kijken naar de muziek uit de 17e en 18e eeuw met de ogen van nu. Ze onderzoeken hoe de muziek destijds klonk en verkennen de grenzen van de barokke extravagantie. Het resultaat is een spannende muziekbeleving. Er worden werken gespeeld van Johann Sebastian Bach, drie van zijn zonen, Christoph Nichelmann en Johann Gottlieb Janitsch.

Kaarten voor het concert zijn te koop voor 24 euro (jongeren tot 26 jaar 12 euro) via www.muzenforum.nl en aan de zaal op de dag van het concert. Voor het concert is een coronatoegangsbewijs nodig.
deel deze activiteit