Boskalis Beach Cleanup Tour.
Boskalis Beach Cleanup Tour. foto: Stichting De Noordzee

Boskalis Beach Cleanup Tour

zondag 15 augustus 2021 9:00

[ZANDVOORT] Stichting De Noordzee heeft de inschrijving voor de Boskalis Beach Cleanup Tour geopend. Sinds 2013 maakt de natuur- en milieuorganisatie samen met duizenden vrijwilligers elke zomer de héle Noordzeekust schoon. In 2020 ging de landelijke schoonmaakactie in verband met COVID-19 niet door. “Vorig jaar kon de Tour helaas niet doorgaan, dus ik ben ontzettend blij dat we van 1 tot en met 15 augustus weer met al die strandliefhebbers de héle Noordzeekust gaan schoonmaken”, vertelt projectleider Sebastiaan Verkade.

Al zeven zomers ruimt Stichting De Noordzee met duizenden vrijwilligers zoveel mogelijk afval van de Nederlandse Noordzeestranden. Sinds 2013 is er al 94.509 kilo afval van de stranden gehaald met de hulp van 14.457 deelnemers. Door COVID-19 zal de komende editie er anders uitzien. Je leest er HIER meer over.

De grootste landelijke schoonmaakactie van Nederland vindt plaats van 1 tot en met 15 augustus en in deze periode zal de gehele Noordzeekust worden schoongemaakt in 30 etappes. In het zuiden van het land wordt gestart in Cadzand en in het noorden op Schiermonnikoog. Op 15 augustus sluiten ze af in Zandvoort.

Locatie