Afbeelding
@Marjanjaspers

Mijn 1000 soortentuin – over alles wat daar vliegt, kruipt, loopt, zwemt en groeit

dinsdag 4 oktober 2022 20:00 t/m zondag 18 september 14:04

Bioloog Luc Hoogenstein stond op 1 januari 2021 voor een bijzondere uitdaging: hij ging proberen om 1000 dier- en plantensoorten in en om zijn huis te vinden. Dat huis staat niet midden in een natuurgebied, maar is een rijtjeshuis in Utrecht. Een jaar lang volgde Luc de natuur in zijn tuin, in huis, op het balkon en op de stoep, en ontdekte dat de stad een zeer gevarieerde dieren- en plantenwereld kent. Zijn project #mijn1000soortentuinbracht hem nieuwe inzichten in hoe zijn tuin als natuurgebied fungeert en hoe dat komt. Naast bioloog is Luc ook natuurfotograaf, waardoor hij een groot deel van de soorten vast heeft weten te leggen. De lezing zal doorspekt zijn met beelden en verhalen van fascinerende dier- en plantensoorten die in ieders tuin kunnen voorkomen, maar waarvan de meestengeen weet hebben. Luc heeft zijn bevindingen in een boek vervat dat in november uitkomt. Tijdens de lezing dus alvast een voorproefje.

 

Locatie