Afbeelding
Foto: Jeltje Rijks

Abstracte geometrische kunst

woensdag 5 oktober 8:00 - 18:00

Op 22 september wordt in het atrium van de Sociale Verzekeringsbank de kunstexpositie van Hanneke Rijks geopend. Ooit studeerde ze wiskunde, werd toch meubelrestaurator en is daarnaast sinds 7 jaar ook houtkunstenaar. 

De objecten van Hanneke Rijks zijn een combinatie van abstracte geometrische patronen, optische illusies, onmogelijke figuren, puzzels en kleuren. Het basismateriaal is meestal berken multiplex, verschillende fineersoorten en gerecyclede materialen. Zo werd 6 jaar geleden het oude V&D-gebouw van Amstelveen aan de Meander gesloopt en belandde er veel mooi multiplex bij het sloopafval. Hanneke haalde die 4 cm dikke platen die bijna niet te tillen waren uit de afvalcontainer om er kunst van te maken. Diverse getoonde objecten waren dus ooit onderdeel van de winkelinrichting van de V&D.

Door gebruik te maken van het streepjespatroon van het multiplex en de kleuren van de verschillende houtsoorten ontstaat er diepte in het meestal platte object. De ontwerpen zijn opgebouwd uit rechte lijnen, driehoeken, vierkanten en zeshoeken. Haar wiskundige achtergrond én dat ze zich door M.C. Escher heeft laten inspireren zijn duidelijk terug te zien in haar werk.

De expositie is tot en met 27 oktober te zien bij de Sociale Verzekeringsbank, van Heuven Goedhartlaan 1  in Amstelveen en geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur. 

De toegang is gratis, dus kom langs en laat u verwonderen.

meer info: www.hannekerijks.com

Locatie