Kerk & Buurt West verbindt kerk en wijk

zaterdag 24 september 2022 8:30 t/m woensdag 14 september 19:00

Kerk & Buurt West verbindt kerk en wijk

Een dag van ontmoeting en gezelligheid voor en door de buurt, met leuke en inspirerende activiteiten. Dat is het idee achter ‘Kerk & Buurt West’, a.s. zaterdag 24 september in de Westerkerk. Jong en oud zijn de hele dag welkom om binnen te lopen en gezellig mee te doen. Bijvoorbeeld van 8.30-10.00 uur bij het burenontbijt en vanaf 10.00 uur bij een grote tweedehands boekenmarkt vanaf 10.00 uur. ‘s Middags zijn er kinderactiviteiten en allerlei workshops die vrij toegankelijk zijn. De Westerkerk bevindt zich aan de Goudvink, naast winkelcentrum De Ellekoot. 

Burenontbijt en boekenmarkt 

De dag start met het inmiddels traditionele burenontbijt. Van 8.30 uur-10.00 uur zijn belangstellenden welkom voor een goed verzorgd en gratis ontbijt. Vanaf 10.00 uur is er een grote tweedehands boekenmarkt die de hele dag doorloopt. Bezoekers mogen hun eerste boek gratis uitkiezen. De opbrengst is voor de bouw van een voedseldeelkast naast de  Westerkerk.


Duckrace in de Grift 

Een spectaculair onderdeel is een grote duckrace vanaf de Warendorpbrug. Om 11.00 uur storten honderden gesponsorde badeendjes zich vol overgave in de Grift op jacht naar één van de drie hoofdprijzen. Na afloop worden ze er zorgvuldig weer uitgevist. De opbrengst is voor het werk van Irene Roor, die de door de Westerkerk is uitgezonden naar Ierland.


Overige activiteiten 

Om 14.00 uur starten er allerlei ‘gekke’ activiteiten voor kinderen onder het motto Crazy 44. Ook zijn er uiteenlopende workshops door leden van de Westerkerk. Bijvoorbeeld over genealogie, inmaken, het klimaat en toneel en zang. Vanaf 17.00 uur is er een open maaltijd die om 18.30 uur uitloopt op een sing-in in de kerk. 

Locatie