Kerkpleinmarkt is terug
Kerkpleinmarkt is terug Kerkpleinmarkt Bennekom

Kerkpleinmarkt is terug

zaterdag 24 september 2022 9:00 t/m 15:00

Op zaterdag 24 september is het weer zover: de Kerkpleinmarkt is weer terug in zijn oude omvang. Van 9-15 uur kunt u op het Marktplein in Bennekom terecht voor een groot assortiment tweedehands spullen zoals speelgoed, boeken, servies en keukenspullen. Ook kunt u terecht voor een bloemstuk, oliebol, een ronde bij het ‘rad van avontuur’ of een kop koffie of lunch in het restaurant. Nieuw zijn dit jaar kinderactiviteiten zoals muffins versieren en een Legohoek. De opbrengst van de markt is voor het onderhoud van de Oude Kerk.

De afgelopen twee jaar liepen anders dan andere jaren. In 2020 was er helemaal geen markt vanwege corona. In 2021 was de markt beperkt en klein van opzet om dezelfde reden. Gelukkig kan de markt dit jaar weer helemaal in oude glorie gehouden worden.

Vrijwilligers

Het hele jaar door wordt door vrijwilligers gewerkt aan het inzamelen, sorteren en verkopen van spullen voor de Kerkpleinmarkt. Dat gebeurt in en rond het ‘Schuurtje op de hoek’ aan de Rijnsteeg 14 in Bennekom. In september neemt de drukte toe; dan worden de mooiste spullen ingepakt en naar het kerkplein gebracht voor de jaarlijkse markt. Zo ook dit jaar.

Activiteiten

Naast verkoop van tweedehands spullen is er ook een restaurant ingericht in het Kerkheem en is een ‘rad van avontuur’ aanwezig waar prijzen te winnen zijn die door Bennekomse ondernemers beschikbaar zijn gesteld.

Nieuw is dit jaar een stempelkaart voor kinderen, waarmee ze onder andere terecht kunnen op het springkussen en in de Legohoek, maar waarmee ze ook een muffin mogen versieren en een pannenkoek kunnen halen.

Zin in

De organisatie is blij dat ze de markt weer kan organiseren. Naast de opbrengst, die voor het onderhoud van de Oude Kerk in Bennekom is, is de markt ook een moment van ontmoeting en gezelligheid. Zien we u ook?

Locatie

  • Bennekom
    Brinkstraat 39
    6721wr
    Bennekom