Instrumentjes die gebruikt worden bij Muziek op Schoot
Instrumentjes die gebruikt worden bij Muziek op Schoot Nadja Spooren

Muziek op Schoot bij De Muzen

woensdag 25 januari 2023 9:45 t/m 21:54

De Muzen start in februari met de cursus Muziek op Schoot: muziekles voor (groot)ouders met een baby, dreumes of peuter in de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot en met 3 jaar. Ter kennismaking zijn er woensdag 18 en 25 januari gratis proeflessen.

Tijdens de lessen Muziek op Schoot van docente Nadja Spooren leren kinderen stiekem heel veel: luisteren, wachten, reageren, bewegen, fantaseren… en ieder kind krijgt de ruimte dit op eigen wijze te beleven. Als een kindje het liefst de hele les op schoot zit en toekijkt, dan is dat prima. Als een kindje meezingt en meedanst, dan kan dat natuurlijk ook.

Er zit heel veel afwisseling in de muzieklessen met nieuwe en bekende liedjes. De les start altijd met hetzelfde begroetingsliedje, zodat ieder kind weet dat het wordt gezien en welkom is. Het horen van verschillende instrumenten is een belangrijk onderdeel van de muzieklessen. De juf laat veel horen en er zijn allerlei materialen en instrumenten waar de kinderen zelf mee mogen spelen. Stokjes, kleurige sjaaltjes, klankstaven… Iedere week worden de gezongen liedjes in tekst en notenschrift mee naar huis gegeven om in het cursusmapje te stoppen.

Lesmoment

De lessen bij Muziek op Schoot worden gegeven in twee groepen. De groep voor baby’s en dreumesen heeft les op woensdag van 9.45 tot 10.45 uur. De peuters hebben les van 10.45 tot 11.45 uur, eveneens op woensdag. Bij beide groepen is Nadja Spooren de docente.

Er wordt woensdag 8 februari gestart met een korte cursus van 3 lessen (op 8, 15 en 22 februari) en deelname kost € 25,00.

Kennismaking

Ter kennismaking is er woensdag 25 januari een gratis proefles in Spectrum. Aanmelden voor de proefles kan door te mailen naar info@demuzen.nl. Ook komt docente Nadja Spooren op bezoek in het Mamacafé in de Cultuurfabriek op woensdag 18 januari.

Docente Nadja Spooren

Docente Nadja Spooren zit in het examentraject tot Docent Muziek op Schoot, een geaccrediteerde post-HBO opleiding van Stichting Muziek met het Jonge Kind. Nadja geeft sinds haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2010 muzieklessen en panfluitlessen bij De Muzen en in haar eigen onderneming De Panfluit Praktijk. In 2018 specialiseerde zij zich al in auditief instrumentaal onderwijs voor kleuters aan het Koninklijk Conservatorium. Muziek op Schoot is een uitbreiding van haar werkzaamheden.

Kijk voor meer informatie en/of om in te schrijven op www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd in Spectrum aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Locatie