Hans met dochter
Hans met dochter foto Andrea

hans le grand in het venster met jongerenthema

zondag 19 maart 2023 10:00 t/m 11:00

Op zondag 19 maart is Hans Le Grand in Het Venster met een thema speciaal voor jongeren, in een interactieve bijeenkomst. Zelf zegt hij hierover: 

“Veel mensen in vrijzinnige geloofsgemeenschappen denken dat reflectie en levensbeschouwing iets is voor de oudere generatie.

Dat dit niet klopt, werd me heel duidelijk toen mijn veertienjarige dochter me een filmpje liet zien wat zij gemaakt had. Het is een soort collage van allerlei beelden die ze op internet gevonden had over identiteit, vrijheid, voldoen aan verwachtingen, seksisme en kansenongelijkheid. Allemaal thema’s die ook wel aangeduid worden met ‘De vierde feministische golf’. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth-wave_feminism. Ik vind het belangrijk dat als we werkelijk een geloofsgemeenschap willen zijn die open staat voor nieuwe ontwikkelingen en benaderingen, dat we de jongere generatie dan ook het podium moeten geven voor wat hen bezig houdt. Dus wil ik in het Venster graag dit filmpje laten zien, daar een overdenking over houden, en met jullie over in discussie gaan.” 

Hans Le Grand wil vooral pubers en adolescenten uitnodigen om hierbij te zijn. Het wordt vast een mooie ochtend, zeker ook voor hen!

Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid om na te praten. 

Datum en tijd: 19 maart, van 10.00 - 11.00 uur. 

Plaats: Het venster, Vijftien Morgen 2, Veenendaal. 

Zie ook https://www.hetvensterveenendaal.nl

Locatie