Noam 'Nani' Vazana in Musica Mundo Concertseries
Noam 'Nani' Vazana in Musica Mundo Concertseries eigen foto

Noam ‘Nani’ Vazana zingt magische liederen in het Ladino

zondag 19 maart 2023 16:00 t/m 18:30

Noam ‘Nani’ Vazana is een van de weinige artiesten ter wereld die nieuwe liedjes schrijft en componeert in de bedreigde Ladino-taal. Ladino was de taal van de Sefardische joden in de diaspora, onder meer in Marokko en het zuiden van Spanje. Vazana’s Marokkaanse grootmoeder sprak deze taal nog. ‘Nani’ was de koosnaam die zij haar kleindochter gaf. 

Op haar nieuwe album ‘Ke Haber’ (What’s New) vangt ze de geest van de oude, matriarchale taal en cultuur en stuwt deze de 21e eeuw binnen met sociaal relevante teksten, waarin ze migratie, gender en empowerment van vrouwen viert. De soundscape overbrugt traditie en het moderne leven, vangt de geluiden en geuren van de markt op en versmelt ze met rauwe, flamenco-achtige zang en verrassende instrumentatie. Zachte koorachtige trombones verfraaien mariachi-gitaren en percussie met glimpen van piano- en cellotracks maken van deze plaat een magisch realistisch mozaïek. Vazana onthult een stukje geschiedenis dat zeldzaam is.

Vazana komt in een bezetting van drie personen. Zij zingt en speelt trombone en piano; Jorge Bravo speelt gitaar en Ayoze De Alejandro verzorgt de percussie.

Musica Mundo Series is een concertserie van Stichting ArteGanza. Je vindt ons op www.musica-mundo.com en facebook.com/arteganzamusicamundo

Meer informatie en tickets:

https://musica-mundo.com/event/noam-nani-vazana/

Video: El Rey Nimrod: www.youtube.com/watch?v=SZsCeA8gSYY&list=RDEMSOK-ewajRYlBg5R7JL6okg&index=2

Locatie