De Halkade.
De Halkade. google maps

Tv-kok René Pluijm sluit pand in IJmuiden

IJmuiden

IJMUIDEN Televisie- en chefkok René Pluijm is er klaar mee. Hij sluit eind deze maand definitief de deuren van zijn pand aan de Halkade in IJmuiden. 

Een reden voor de sluiting wil de kok niet geven. Wel zegt hij tegen de IJmuider Courant: “Ik ben een beetje klaar met het ondernemen in deze tijd. Vijf jaar heb ik met veel plezier aan de Halkade gezeten, maar dat goede gevoel is langzaam weggeëbd.” De inboedel van het pand gaat in de verkoop, maar als een jonge ondernemer de hele boel over wil nemen, is die ook welkom.

Op zijn Facebookpagina schrijft hij: “Nog twee weekenden resten ons in IJmuiden, we keren terug in de tijd.. Mijn loopbaan begon in een pannenkoekenhuis. Ik was veertien of zo en stond in de stoom van een afwaskeuken stapels borden die door de kelners naar binnen werden geflikkerd van aangekoekte stroop te ontdoen. Op een dag kreeg ik de kans achter de pannen die pakte ik. Mijn vader noemde mij al vaak zo: ‘pannenkoekenbakker!’ Ik zal het altijd blijven!”. 

“Aankomende zaterdag 11 en zondag 12 december vanaf 11 uur, tot dan!”, zo sluit hij af.

Pluijm kwam eerder dit jaar nog uitgebreid in het nieuws toen hij werd gearresteerd omdat op het terras voor zijn zaak bezoekers zaten te eten en te drinken, tegen de toen geldende coronaregels in. De zaak moest voor onbepaalde tijd dicht. Hij mocht weer open na een gesprek met burgemeester Frank Dales waarin werd afgesproken dat het terras zou worden weggehaald en er alleen take-away werd verkocht.

advertentie

Meest gelezen