DFDS IJmuiden-Newcastle
DFDS IJmuiden-Newcastle Hans Blomvliet

DFDS hervat minicruises IJmuiden richting Newcastle

IJmuiden

IJMUIDEN Vanaf 25 februari is reizen naar het Verenigd Koninkrijk weer mogelijk voor alle Nederlanders. DFDS maakte vorige week de doorstart van alle minicruises naar Newcastle bekend.

Reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk was lange tijd niet mogelijk vanwege het negatieve reisadvies voor reizigers uit Nederland en het reisverbod voor Britse reizigers. De route IJmuiden-Newcastle van de Deense ferrymaatschappij DFDS bleef wel open voor het vervoer van goederen en noodzakelijke reizen.

De Nederlandse overheid heeft bevestigd dat de coronapas na 25 februari verdwijnt. Voor veel reizen en vluchten naar het buitenland is de coronapas met QR-code echter nog wel nodig. Aangezien het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten, vereisen de nieuwe richtlijnen nog steeds een negatieve PCR-, of antigeentest van passagiers voordat ze vanuit een regio in het Verenigd Koninkrijk terug naar Nederland reizen.

Teun-Wim Leene, Route Director bij DFDS, zegt: “We zijn natuurlijk erg blij met deze aankondiging en de versoepeling van de beperkingen en onze bemanning kijkt ernaar uit om meer passagiers aan boord te verwelkomen in de aanloop naar de zomer.”

Kijk voor meer informatie over de minicruises op de website van DFDS.

advertentie