Pontplein is weer open voor de snackliefhebbers.
Pontplein is weer open voor de snackliefhebbers. Pontplein

Pontplein is weer open: ‘er moet meer leven in komen’

IJmuiden

VELSEN-ZUID Het Pontplein heeft sinds een maand weer haar deuren geopend. De snackbar was sinds september tot nader order gesloten en werd sindsdien verbouwd. Frank Lokhoff, de nieuwe uitbater, heeft grootse plannen voor de markante plek vlak langs de veerpont. 

Er zijn onder meer plannen voor een muziekfeest op het water, visavonden, barbecues en elke maand livemuziek. “Ik heb het Pontplein altijd al een mooi punt gevonden. Er zit heel veel potentie in. In de toekomst met de herinrichting van het plein wordt dat nog alleen maar beter”, aldus Lokhoff. Er moet volgens de Velsenaar meer entertainment komen, “meer leven op deze plek”.

Pontplein is weer een gewone snackbar geworden met verse friet, geen vis meer op de menukaart. Wel zijn er plannen voor een bar. “Ik wil feestavonden gaan organiseren en ook ’s avonds kleine dinertjes. Thema-avonden. Avonden met vis, barbecue. Er komt van alles.”

Voor nu wil hij eerst weer de gang erin krijgen. De plek naast de pont zorgt haast voor een natuurlijk aanloop. “Er moet voor mensen weer gewenning komen dat het weer open is. Dan komt de rest vanzelf.”

Pontplein is open van dinsdag tot en met zondag. Op dinsdag van 10 tot 18 uur.  Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 19 uur en zondag van 10 tot 18.30 uur. Op maandag gesloten.

advertentie