Hotel aan zee, de ideale vakantie?
Hotel aan zee, de ideale vakantie? Joop Touw

Dé ideale Nederlandse vakantie

Zandvoort

STREEK De ideale vakantie kan ook hier in Nederland, er zijn heel veel plekken waar je op vakantie kan. We hebben namelijk binnenlandse steden die heel leuk zijn, Waddeneilanden en dan ook nog een heel mooi en lang kustgebied. Vooral een hotel aan zee is echt een hele fijne vakantie. Dan kan je vanaf je hotel heel makkelijk naar het strand toe, maar dan moet je wel geluk hebben met mooi weer. Gelukkig valt het in Nederland altijd reuze mee in de zomer. We zetten hier nog wat andere ideeën voor je op een rijtje.

Bezoek de Eilanden
Had je bijvoorbeeld gedacht aan wegblijven op de eilanden. We hebben er vijf waar je uit kan kiezen, maar het beste om te verblijven is het grootste eiland, Texel. Hier kan je heel erg veel kamperen. Er zijn twee hele grote campings waar je van alles en nog wat te doen hebt, dus is het leuk voor de hele familie. Je hebt ook heel veel campings waar je bij de boer kampeert. Beide zijn hele leuke opties. Want als je op zo een grote camping zit heb je heel veel gezelligheid. Er zijn dan overal mensen die lekker de vakantie aan het vieren zijn. Maar je hebt ook heel veel kinderen. Dus als je kinderen hebt zijn de grote campings zeker een aanrader. Je kan daar een hele grote speeltuin verwachten maar ook allemaal andere activiteiten. Er is waarschijnlijk een supergroot zwembad met een waterglijbaan, als je dat leuk vindt moet je die camping kiezen. Er is dan ook een bowlingbaan aanwezig zowel als veel andere leuke dingen. Echt een unieke speeltuin en een hartstikke lekker restaurant waar je ook nog kan borrelen. Superfijn!

Stedentrips
Je kan ook naar allemaal leuke steden, een Multi-stedentrip! Ga dan elke dag of elke paar dagen naar een verschillende stad. Het is wel handig als je hier voor een auto hebt. En dan moet je bij je hotels of airbnb’s wel goed opletten dat er parkeerruimte is, anders kom je wel heel duur uit. Zoiets is wel handig om van tevoren een beetje in te plannen. Maar mocht het anders lopen kan het heel fijn zijn om een flexibele vakantie te hebben. Mocht het ineens supermooi weer zijn kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om toch naar het strand te gaan in plaats van in de stad te blijven. Dan kun je een paar dagen op het strand lekker zitten en genieten van de zon. We hebben in Nederland ook echt hele mooie stranden dus je zult gegarandeerd wel een hele leuke en mooie vakantie hebben daar. Maar mocht het iets minder lekker weer zijn, kan je juist naar steden waar heel veel buitenactiviteiten zijn. Zo kan je echt optimaal genieten van je vakantie in Nederland, zonder te veel afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden. Je kan natuurlijk ook een paar dagen kamperen en dan een paar dagen in een hotel. Als je de auto mee hebt kun je makkelijk alle spullen meenemen van plek naar plek en zo heb je een super gevarieerde vakantie!