Wie wil er een echte DJ worden?
Wie wil er een echte DJ worden? Wijnand Burger

DJ school in Zandvoort: ‘idee geboren in coronatijd’

Zandvoort

ZANDVOORT Wil je later kunnen draaien als een echte DJ? Wil je hossende mensen in een zaal in extase brengen? Heb je inspiraties om een carrière als Tiësto of Armin van Buren op te bouwen? Denk niet dat het een onbereikbare droom is. Je moet natuurlijk een beetje talent hebben, maar iedereen kan het tegenwoordig leren. Er is in Zandvoort een school opgericht voor aankomende DJ’s: Beats At The Beach, waar de bekende Zandvoortse DJ Ladymix haar verworven vaardigheden overbrengt op iedereen die dat wil.

“Voorlopig geef ik workshops op de basisscholen in Zandvoort,” zegt Ladymix, wat de artiestennaam is van de Zandvoortse Maxime IJgosse. “Dat doe ik op de basisscholen De Duinroos en de Hannie Schaftschool. Sommige kinderen worden dan enthousiast en melden zich aan voor één of meerdere lessen. De lessen geef ik aan kinderen vanaf 7 tot 18 jaar. Maar volwassenen kunnen zich natuurlijk ook aanmelden.”

Om DJ te worden moet je natuurlijk enig gevoel voor ritme hebben. “Je start een set met een beat, bestaande uit drums en bas. Daar ga je dan allerlei geluiden doorheen mixen. Je kan een tweede beat starten, maar moet dan wel zorgen dat die gelijk loopt met de lopende beat. De overgangen moeten geruisloos gaan. Dan moet je de stemming en de smaak van het publiek in de zaal goed aanvoelen en die langzaam naar een piek leiden. Af en toe doe je dan weer een stapje terug en zo probeer je het publiek in vervoering te houden.”

“Het idee is eigenlijk in coronatijd geboren,” zegt Ladymix. “Door de coronapandemie gingen veel van mijn optredens niet door. Daardoor vielen mijn inkomsten weg. Wel deed ik veel livestreams op facebook en veel demo’s tot zelfs in een supermarkt. Maar toen kwam ik op het idee om mensen les te geven om een DJ te worden. Zo raakte ik aangenaam verrast door het enthousiasme van de kinderen en dat geeft me veel voldoening om verder te gaan.”

Lijkt u het leuk voor uw kind of voor uzelf om lessen te gaan volgen? Alle informatie over de DJ school is te vinden op: djschoolbeatsatthebeach.nl.

Door Wijnand Burger

advertentie

Meest gelezen