Jerry Kramer en Kim Göransson willen Zandvoort vooral mooier maken.
Jerry Kramer en Kim Göransson willen Zandvoort vooral mooier maken. Wijnand Burger

Nieuwe politieke partij ‘Jong Zandvoort’ is voor iedereen en voor een mooier dorp

Zandvoort

ZANDVOORT “De afgelopen vier jaar hebben gevestigde politieke partijen te veel gebakkeleid en te weinig gerealiseerd,” zegt Jerry Kramer. “Omdat Zandvoorters hier de dupe van zijn, hebben we een nieuwe politieke partij opgericht om hier veranderingen in te brengen. Zo heeft ons dorp geen uitstraling meer. De openbare ruimte verloedert, de speelplaatsjes en het groen zien er armoedig uit en het Entree-Gebied ligt er haveloos bij. Voor toeristen heeft ons dorp geen aanzien meer.”

“Dat moet hoognodig veranderen,” zegt Kim Göransson, die samen met Kramer de politieke partij gaat oprichten. “Die partij heet wel ‘Jong Zandvoort’ maar is voor iedereen, die vindt dat er iets moet gebeuren in dit dorp.”

“We willen het bestuur naar een hoger niveau tillen,” zegt Kramer. “Dat kan door in Zandvoort een paar teams ambtenaren in het raadhuis terug te nemen. Die kunnen dan de boel aansturen en eigen plannen maken voor het toerisme en de ruimtelijke ordening. Dat zijn onderdelen waar het Haarlemse ambtenarenapparaat te weinig kwaliteit voor in huis heeft.”

“Ook moet er hoognodig iets gebeuren aan de participatie. De bestuurders nemen hier eerst een besluit en gaan dan pas vragen wat de burgers er van vinden. Ze denken dat de burgers niet deskundig zijn. Maar die zijn juist door de sociale media beter op de hoogte.”

Ook voor de huisvesting van jongeren heeft de nieuwe partij oplossingen. “Jongeren vallen tussen de wal en het schip,” zegt Göransson. “Voor een sociale huurwoning moeten ze acht tot tien jaar wachten en koop is meestal niet mogelijk. Waarom plaatsen we niet tijdelijk Prefab-woningen op terreinen die lang leegstaan, zoals bijvoorbeeld de Curiedriehoek. De woningen kunnen gestapeld worden zodat er veel mensen in gehuisvest kunnen worden.” Zo heeft ‘Jong Zandvoort’ tal van nieuwe ideeën, die de gevestigde partijen niet hebben. Bijvoorbeeld over een betere participatie van het parkeerbeleid en de omkering van de rijrichting van de boulevard. We hopen dat veel Zandvoorters ons dorp ook mooier willen maken. Met hun stem kunnen we dat dan eindelijk gaan doen,” zegt Kramer.

Door Wijnand Burger

advertentie

Meest gelezen