Afbeelding
Wijnand Burger

Coureur Jan Lammers en burgemeester Moolenburgh gaan als eerste stemmen

Zandvoort

ZANDVOORT Op het circuit in de Red Bull Lounge wordt het stembureau al vroeg geopend. Om 8.30 uur gaan de bekende Zandvoortse coureur Jan Lammers samen met burgemeester David Moolenburgh hun stem uitbrengen. Het is een unieke locatie. Er is uitzicht op de racebaan en je kunt er de raceoveral van Max Verstappen en de achterkant van zijn racewagen bewonderen. De weg naar het stembureau is met duidelijke pijlen aangegeven.

Natuurlijk is het een goede gelegenheid om Jan Lammers naar de kansen van Max Verstappen te vragen om dit jaar weer wereldkampioen te worden. “Die kans schat ik hoog in. Het zou me niet verbazen als Max niet alleen races gaat winnen, maar ook het seizoen gaat domineren. Dat komt mede door de invoering van de nieuwe reglementen. Maar ook de wagens uit de Ferrari renstal maken een goede indruk op mij en Carl Sainz zou over het hele jaar genomen ook een kanshebber op de wereldtitel kunnen zijn.

Hoe denk je over de verbeteringen, die dit jaar zijn aangebracht aan de wagen van Verstappen? Dat moeten we nog afwachten. We weten wel iets over zijn wagen, maar we weten natuurlijk niet hoe de andere auto’s zich ontwikkeld hebben. We gaan dat aanstaande vrijdag en vooral zaterdag zien bij de start van het Formule 1 seizoen in Bahrein.

Hoe denkt Verstappen zelf over zijn kansen? Hij vindt het er zelf goed uitzien, maar ook hij zal moeten afwachten hoe de andere kanshebbers er voor staan als de eerste wedstrijd wordt verreden.

Ook burgemeester David Moolenburgh hebben we enige vragen voorgelegd over de verkiezingen. U roept in de verkiezingscourant iedere inwoner van Zandvoort op om te gaan stemmen. Maar als je de verkiezingsprogramma’s vergelijkt, zijn de verschillen minimaal, waarom moeten we dan stemmen? Er zijn wel nuances in de verkiezingsprogramma’s bijvoorbeeld hoe de bouw van woningen aangepakt moet worden. Het is belangrijk dat inwoners daar en bij andere zaken inspraak bij hebben.

U wilt ook dat de inwoners van Zandvoort meer betrokken blijven bij de Zandvoortse politiek. Maar de website van de gemeente is bijvoorbeeld vrij gebruiksonvriendelijk. Gaat u daar iets aan doen? Ja zeker, we kijken voortdurend hoe we de communicatie met de burger kunnen verbeteren. Ook zijn we bezig de website te vernieuwen.

U dringt aan op participatie, maar er zijn veel klachten dat burgers zich niet gehoord voelen. Hoe kan dat? Ik heb juist veel positieve reacties over het participatieproces. Participatie betekent nou eenmaal niet, dat wat de burgers inbrengen ook altijd toegepast kan worden.

Het stembureau is open op maandag 14 maart, dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart, van 07.30 tot 21.00 uur. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen is dit unieke stembureau alleen toegankelijk voor Zandvoortse stemmers.

Door Wijnand Burger

advertentie