Wendy Moore en Arthur Herman Directeur Zip Records onderteken het contract.
Wendy Moore en Arthur Herman Directeur Zip Records onderteken het contract. Eigen Foto

Zandvoortse Wendy Moore tekent platencontract bij Zip Records

Zandvoort

ZANDVOORT De Zandvoortse popmuzikante Wendy Moore heeft de dag voor Koningsdag een platenlabelcontract  getekend met Zip Records voor het uitgeven van drie van haar nieuwste nog geheime singles in 2022. 

Moore heeft door corona zo’n twee jaar niet kunnen optreden en heeft zich daarom, net als veel andere artiesten, gefocust op het schrijven van nieuwe liedjes. In deze periode heeft de Zandvoortse muzikante een hele reeks van nummers gemaakt, waarvan een aantal door haar manager zijn gepresenteerd aan de grote platenmaatschappijen en record labels. De nummers werden onder andere gestuurd naar Warner Music, Universal en Zip Records. 

Volgens Moore waren de labels aangenaam verrast over de originele Engelstalige popsongs die zijn geproduceerd door haarzelf, samen met de Haarlemse talentvolle producer Stijn van Rijsbergen. “Er werd gevraagd hoe het kan dat ze mij nog niet kennen”, lacht de muzikante. “Wel, dat is natuurlijk niet zo vreemd. Alles is lange tijd dicht geweest en ik heb in die jaren ook geen nieuwe nummers meer op internet gepost. Dan denken velen dat je bent gestopt en anderen weten niet eens van mijn bestaan”.

Dankzij deze enorme boost in haar carrière als popartiest is Moore de komende maanden volop op het podium te zien. Zo treedt ze woensdag 29 juni op bij het Haarlemse muziekcafé Stiels en op 1 augustus treedt ze in haar eigen woonplaats op bij Pride at the Beach. 

Zip Records geeft onder meer muziek uit van Harry He, Golden Earing, JP Meijer en Alain Clark. De Maatschappij is in 1997 opgericht door de Amerikaan Arther Herman in San Francisco. Het label heeft ook een kantoor in Amsterdam waarmee ze bekende artiesten begeleiden.