Kortlopend of doorlopend?
Kortlopend of doorlopend? Reisverzekering

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Partnercontent

Het liefst wil je zo ontspannen en ongestoord mogelijk op reis gaan. Toch kan het gebeuren dat je vakantie onverhoopt anders loopt dan gepland. Je wordt ziek, je breekt een been of je bagage en paspoort worden gestolenIn die gevallen biedt een reisverzekering uitkomst. Met een reisverzekering worden namelijk de kosten vergoed die je maakt op reis als gevolg van onvoorziene zaken zoals ziekte, overlijden of andere ellendige gebeurtenissen waar je geen rekening mee had gehouden. Voordat je op reis gaat is het afsluiten van een reisverzekering dan ook zeker aan te raden als je niet voor verrassingen wilt komen te staan.

Wanneer je besluit een reisverzekering af te sluiten, kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Het verschil tussen de twee verzekeringen leggen we je graag uit. 

Een kortlopende reisverzekering afsluiten 

De naam zegt het eigenlijk al; een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een beperkte periode. Ga je bijvoorbeeld niet langer dan 21 dagen aaneengesloten op reis en beperk je dit doorgaans tot maximaal één keer per jaar? Dan is een kortlopende reisverzekering een prima manier om met een goed gevoel op pad te gaan. Weet je nu al dat je langer dan 21 dagen op reis gaat en staat er later in het jaar ook nog een trip op de planning? Dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk voordeliger. 

Een doorlopende reisverzekering afsluiten 

Bij een doorlopende reisverzekering ben je - je raadt het al - doorlopend verzekerd. Dit betekent dat je een vast bedrag betaalt voor je reisverzekering en het hele jaar door kan gaan en staan waar je wil, zonder je zorgen te maken over eventuele dekking bij schade of ongeval tijdens je reis. Je hoeft dus niet voor iedere vakantie of stedentrip een aparte reisverzekering af te sluiten. Dat is wel zo prettig wanneer je met een onbezorgd gevoel je vakantie wil beginnen.

Waar let je op bij het afsluiten van een reisverzekering?

Of je nu kiest voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering, het is altijd belangrijk om rekening te houden met de dekkingsgraad van je reisverzekering. Ben je bijvoorbeeld van plan om enkel binnen Europa te reizen, of staan andere continenten ook op de planning? Ook is het verstandig om andere verzekeringen die je hebt afgesloten te raadplegen. Schade aan je auto in het buitenland wordt bijvoorbeeld misschien al wel gedekt door je autoverzekering; dan is het uiteraard niet nodig om hier in je reisverzekering ook nog geld aan te besteden. 

De meeste verzekeraars bieden een basis reisverzekering aan die je vervolgens naar wens kunt aanvullen met extra reisverzekeringen. Zorg er daarom voor dat je de risico’s die je loopt op locatie vooraf goed in kaart brengt. Wil je de gok wagen en hou je het bij een basisverzekering of kies je voor zekerheid en sluit je toch aanvullende verzekeringen af? Dat is helemaal aan jou. 

Vergelijk verschillende reisverzekeringen 

Je doet er altijd goed aan om wat onderzoek te doen naar de verschillende reisverzekeringen en de aanbieders. Op die manier kies je voor een verzekering waarmee je vertrouwd op pad gaat en waarbij je niet te veel betaalt. Je reisverzekering vergelijken kan eenvoudig online en geeft je doorgaans goed inzicht in de prijzen en de dekking die je kunt verwachten van diverse aanbieders. Vergelijk bijvoorbeeld een reisverzekering InShared met een verzekering van de ANWB om te zien welke reisverzekering het beste bij jou en je reisplannen past.je niet te veel betaalt. Je reisverzekering vergelijken kan eenvoudig online en geeft je doorgaans goed inzicht in de prijzen en de dekking die je kunt verwachten van diverse aanbieders. Vergelijk bijvoorbeeld een reisverzekering InShared met een verzekering van de ANWB om te zien welke reisverzekering het beste bij jou en je reisplannen past.

advertentie

Meest gelezen