Afbeelding
Photo by Executium on Unsplash

Startende ondernemer? Dit moet u regelen!

Partnercontent

Ondanks dat het beginnen van een eigen bedrijf erg leuk is, zijn er erg veel dingen waar u aan moet denken. Om een succesvol bedrijf te starten en te runnen is het belangrijk dat u de zaken goed op orde hebt. Niet alleen omdat dat u geld en moeite kan besparen, maar ook omdat het voor een hoop orde en rust zorgt. Daarom wilt u zich uiteraard goed voorbereiden en niks vergeten of over het hoofd zien. Wij helpen u dan ook graag een eind op weg met de volgende handvaten!

Financiering

Een belangrijk onderdeel van het starten van een nieuwe onderneming is de financiering. Mocht u niet genoeg eigen vermogen hebben om een bedrijf te starten zou u kunnen overwegen om de start van uw nieuwe onderneming te financieren middels alternatieve financieringsvormen. Wellicht kunnen vrienden of familie investeren of kunt een crowdfundingsactie opzetten. Voor crowdfunding zijn tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden. Ook zou u, wanneer u over ethereum beschikt, via Anycoindirect ethereum kunnen verkopen, waardoor weer iets meer eigen vermogen heeft.

Kamer van Koophandel

Wanneer u een bedrijf start, dient u deze in te schrijven bij de kamer van koophandel. Voordat u een afspraak maakt en langsgaat om de inschrijving officieel te maken, dient u een aantal zaken te regelen. Zo dient u onder andere de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf te kiezen, een passende bedrijfsnaam te verzinnen en te kijken of deze niet al wordt gebruikt en dient u uit te zoeken welke vergunning er voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Een logo
Nu u uw nieuwe bedrijf heeft ingeschreven bij de kamer van koophandel is het ook verstandig om na te denken over het logo. Een goed logo overtuigd de klant of koper namelijk van de kwaliteit van het product of de dienst die jij aanbiedt, trekt de aandacht van de klant, is de basis van uw merkidentiteit en onderscheid u van uw concurrenten.

Een strategie
Als beginnend ondernemer is het belangrijk om groot te dromen zonder de grip op de realiteit te verliezen. Stel dus realistische doelen voor 1, 5 en 10 jaar. Waar wilt u dan staan met uw onderneming? Wat wilt u bereikt hebben? Alleen met een goede strategie zorgt u ervoor dat je een vaste koers blijft varen en ook gemotiveerd blijft, mocht het wat minder goed gaan.