Afbeelding
Foto Unsplash

Trouwen op het strand? 4x goede tips!

Partnercontent

Zijn jij en je partner verloofd én vinden jullie het strand heerlijk? Dan kan het natuurlijk een goede mogelijkheid zijn om te kiezen voor een strandbruiloft. Met je blote voeten op het zand het jawoord geven aan je partner: hoe leuk is dat? Als je kiest voor een strandbruiloft, is het echter wel goed om rekening te houden met een aantal dingen. Wij helpen je op weg met het organiseren van de ideale bruiloft op het strand. Hieronder sommen wij wat handige tips voor je op!

Zoeken naar een officiële trouwlocatie

Een van de eerste stappen van het plannen van een bruiloft, is het zoeken naar de trouwlocatie. Dit is bij een strandbruiloft dus niet anders. Als jij en je partner graag op het strand willen trouwen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een officiële trouwlocatie. Je kunt namelijk niet even zomaar ergens op een strand gaan trouwen. Bij officiële trouwlocaties zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld strandpaviljoens en beachclubs. Als je op zoek bent naar een toffe trouwlocatie aan het strand, kijk dan zeker eens bij trouwlocaties in Bloemendaal.

Bij het zoeken naar een geschikte trouwlocatie op het strand, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Ten eerste is het goed om rekening te houden met slecht weer. Zorg er dus voor dat je op de grote dag binnen kunt schuilen indien dit mogelijk is. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de bereikbaarheid voor je gasten. Misschien zijn er wel wat gasten slechter ter been, waardoor het struinen over het strand misschien niet al te fijn is. Bedenk hier iets voor. Bovendien is het goed om na te denken over de privacy. Vinden jullie het goed als er veel mensen meekijken of willen jullie meer privacy hebben? En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is of de gehele bruiloft op de locatie kan worden gevierd of niet. Kortom: bij het zoeken naar de ideale trouwlocatie op het strand komt een hoop kijken. Inspiratie nodig voor mooie locaties? Bekijk dan eens dit overzicht van populaire steden om in te trouwen.

Trouwoutfits

Als jullie ervoor kiezen om te trouwen op het strand, is het natuurlijk wel van belang dat jullie helemaal in dit thema zijn op de grote dag. En dat betekent dat het wel zo leuk is als de trouwoutfits beachproof zijn. Het kan daarom leuk zijn om een beetje in de beach stijl te kijken voor een trouwoutfit. Denk bijvoorbeeld als bruid aan een flanerende jurk wat lekker comfortabel zit tijdens de bruiloft. Past helemaal in het thema van de bruiloft en zit nog eens lekker ook! Ook voor de bruidegom is natuurlijk veel mogelijk. En misschien wel het allerbelangrijkste is om te zorgen voor makkelijke schoenen. Maak het jezelf niet te moeilijk!

Bijpassende decoratie

Zeg je een bruiloft, dan zeg je decoratie. Dit is dan ook zeker een belangrijk onderdeel van de planning om goed over na te denken. Decoratie kan ervoor zorgen dat jullie dat sfeervoller wordt. Kijk dus eens wat voor mogelijkheden je allemaal hebt bij de trouwlocatie. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld het toevoegen van gezellige verlichting of het versieren van de locatie met bijvoorbeeld scherpen of zeesterren. Zo zorg je ervoor dat alles goed bij elkaar past. Ook zou je kunnen denken aan een gezellige vuurkorf om het plaatje compleet te maken. Er is veel mogelijk bij een strandbruiloft, dus je mag hier best mee uitpakken!

De trouwfoto’s

Bij een strandbruiloft horen natuurlijk wel prachtige foto’s van jullie als kersvers bruidspaar. Je ziet het waarschijnlijk al helemaal voor je om schitterende foto’s te laten maken bij de zee, met je blote voeten in het zand. Het levert dan ook vaak geweldige foto’s op. Zorg er dus voor dat je met de trouwfotograaf afstemt dat jullie graag veel foto’s willen maken op de locatie. En denk dus ook na over wanneer jullie dit willen doen. Willen jullie dit al vroeg op de dag, of juist als de zon onder gaat? Er zijn genoeg mogelijkheden, maar denk hier wel goed over na van tevoren.