Afbeelding
Triggerpoints

Wat te doen tegen hoofdpijn?

Partnercontent

Hoofdpijn. Het kan erg vervelend zijn. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat je jouw dagelijkse taken niet goed of zelfs helemaal niet uit kunt voeren. Het liefste kom je dan ook zo snel mogelijk van deze klachten af, maar hoe zorg je daarvoor? Hieronder lees je verschillende tips die ervoor kunnen zorgen dat je af komt van de hoofdpijn. 

Pijnstillende medicijnen

De meeste mensen zijn wel bekend met paracetamol en andere pijnstillende medicijnen. Deze medicijnen kunnen erg goed helpen tegen hoofdpijn. Toch is het verstandig hier wijs mee om te gaan. Wanneer je deze middelen erg veel gaat gebruiken, kan je lichaam er gewend aan raken. Hierdoor kan het voorkomen dat je lichaam niet meer reageert op deze pijnstillende middelen, waardoor de middelen niet meer helpen om af te komen van de hoofdpijn. Ga hier dus secuur mee om en zorg dat je zo af en toe een pijnstillend medicijn inneemt, dan kan het geen kwaad.

De spijkermat

Wellicht ben je er bekend mee, maar voor veel mensen is dit nog een onbekend aspect. In het lichaam heb je triggerpoints. Deze zorgen voor spierspanning in verschillende spieren. Hierdoor kun je meerdere lichamelijke klachten ervaren. Een goede oplossing hierbij kan een spijkermat zijn. De spijkermat bestaat uit meerdere scherpe drukpunten. Het is de bedoeling dat je op de mat gaat liggen, waardoor de drukpunten op je energiebanen drukken. Om wat te doen tegen hoofdpijn is dit een goede oplossing. Hierdoor verdwijnen na enige tijd de blokkades, waardoor je lichaam een stuk soepel zal voelen en je geen klachten als hoofdpijn zal hebben.

Zorg voor ontspanning

Om dagelijks een ontspannen momentje te hebben is niet verkeerd. Ieder mens maakt nu eenmaal overdag veel mee. Je lichaam heeft hiervoor de tijd nodig om alles te verwerken. Om ervoor te zorgen dat je tot ontspanning komt, kun je bijvoorbeeld een wandeling gaan maken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om even te gaan mediteren. Je hebt veel mogelijkheden die jou kunnen laten ontspannen. Kijk naar wat jij fijn vindt en zorg ervoor dat je af en toe de rust pakt.