Afbeelding
Foto Pexels

Uitwaaien aan de kust

Partnercontent

Even de batterij opladen: waar kun je dat beter dan aan de kust? Slenterend over het strand snuif je de gezonde zeelucht op terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. De zon op zien gaan of aan de horizon in de zee zien zakken, heerlijk. Er zijn heel wat fijne plekken om te ontspannen; langs de waterkant, door de duinen of in één van de gezellige plaatsen die aan de kust liggen. Neem bijvoorbeeld Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden. Stuk voor stuk plaatsen waar het goed toeven is. Hoe je dit kunt combineren met het inademen van gezonde zeelucht vertellen we je graag.

Wanneer naar de kust gaan?

Uitwaaien aan de kust kan ieder jaargetijde. De meeste mensen kiezen voor de zomerperiode vanwege de aangename temperaturen, het heerlijke zonnetje en omdat een duik in de zee dan niet zo koud is. Een mooi zongebruind kleurtje opdoen en daarmee lekker flaneren op de boulevard en het strand. Maar wist je dat een kustbezoek ook zorgt voor ontstressen in de herfst of de winter? Letterlijk uitwaaien tijdens stormachtig weer terwijl de golven tegen de kust aan beuken. Na zo’n strandwandeling in wind en regen warm je jezelf weer op met een kop warme chocolademelk waarin een scheutje rum zit. En natuurlijk voorzien van een lekkere dot slagroom.

De boulevard

Lekker wandelen of fietsen met aan de ene zijde een kilometerslang zandstrand en aan de andere zijde uitzicht op de duinen? Ga dan naar de boulevard van Zandvoort. Deze is maar liefst 5 kilometer lang en voorzien van diverse bankjes waar je even een tussenstop kunt maken. Verspreid over de boulevard staan viskarren waar je een verse haring kunt happen of een bakje kibbeling haalt. Of bezoek één van de vele strandpaviljoens waar je een schitterend uitzicht hebt op de branding. Natuurlijk mag een bezoekje aan het Circuit Zandvoort niet ontbreken wanneer je in deze populaire badplaats gaat uitwaaien.

Vliegeren op het strand

Wanneer je van activiteiten houdt op het water of strand is IJmuiden beslist de moeite waard. Kitesurfen, zeilen, windsurfen, flyboarden, vliegeren of strandzeilen: de mogelijkheden in deze havenstad zijn eindeloos. Maak van de gelegenheid gebruik om je bedrijf extra te promoten bij andere bezoekers van de ‘Parel aan de Noordzee’, zoals IJmuiden ook wel wordt genoemd. Hiervoor kun je pennen laten bedrukken die je weggeeft. Of laat pennen graveren om uit te delen. Wanneer je in IJmuiden bent ga dan ook zeker naar de jachthaven en de pier. Dit is de perfecte plaats om passerende schepen te bekijken.

Gezonde zeelucht opsnuiven


De gezonde zeelucht opsnuiven kun je ook in Bloemendaal. Deze trendy badplaats biedt je alles wanneer je houdt van zee, strand en duinen. Het wordt ook wel het Nederlandse Ibiza genoemd. Dit is met name te danken aan de grote strandfeesten die er met regelmaat worden georganiseerd. In de zomer maar ook in andere jaargetijden is Bloemendaal een aantrekkelijk dorp waar je even heerlijk uit kunt waaien.

advertentie