Afbeelding
Photo by Alisa Anton on Unsplash

Alvast uitkijken naar de herfstvakantie activiteiten

Partnercontent

We hebben de zomervakantie net uitgezwaaid, maar voor je het weet staat de volgende (school)vakantie alweer voor de deur. In regio Noord gaat deze namelijk 15 oktober al van start. Hoogste tijd dus om na te denken over leuke uitjes en andere activiteiten die je deze met óf zonder kinderen kunt ondernemen. Bereid je voor van de uitjes gaan van hot naar her. Zo weet je zeker dat er iets tussen zit voor jou (en je gezin)!

Uitjes voor het hele gezin

  • Rijksmuseum Familiemaand: Tijdens de maand oktober is het in het Rijksmuseum altijd Familiemaand. Tijdens deze maand hebben ze een extra uitgebreid programma voor kids. Er wordt een jaarlijks thema gekozen en kinderen kunnen speurtochten doen. Perfect voor jong én oud. De tentoonstellingen bij het Rijks vervelend nooit toch?
  • De Oudhollandse kermis in Enkhuizen: Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is normaal gesproken al een leuke ervaring met kinderen, maar in de herfstvakantie valt er nog meer te beleven! Want dan staat de Oudhollandse kermis opgesteld. En elke woensdag en zaterdag zijn er ook nog poppenkastvoorstellingen. 
  • Toerist in eigen land bij de Zaanse Schans: De Zaanse Schans is een oer-Hollands uitje. In dit openluchtmuseum komt de geschiedenis tot leven en ervaar je hoe een Zaans dorp er in de 18e eeuw uitzag. Een fotogeniek stukje Nederland vol charmante Zaanse huisjes, molens, authentieke winkeltjes en ambachten, zoals een klompen- en kaasmakerij.
  • Een duik in de Gouden Eeuw tijdens een dagje Hoorn: Misschien wel een verborgen parel; Hoorn! In deze voormalige VOC-stad kun je je zeer goed vermaken. Vanaf Amsterdam reis je in slechts een half uurtje met de trein naar hartje Hoorn. De mooie historische monumenten zijn leuk te bekijken tijdens een stadswandeling, ga uitgebreid winkelen in de Hoornse straatjes of stap aan boord van de watertaxi om de mooiste plekjes vanaf het water te ontdekken.
  • Varen in een huisje door Weesp: Varen in een huisje? Ja je hoort het goed, en het kan in Weesp. De Vuurlinie is een replica van de karakteristieke houten huizen in de voormalige vuurlinie. Deze ligt aangemeerd in het centrum van Weesp. In deze opvallende verschijning vaar je naar Fort Uitermeer voor een wandeling, om vervolgens weer terug te varen naar de stad.

In en rondom huis

  • Een voorjaarsschoonmaak kennen we allemaal wel, maar ben je ook al bekend met de herfst schoonmaak? Ruim je huis een keer van top tot teen op. En heb je moeite met weggooien? Verkoop het dan of sla je spullen tijdelijk op in een inboedel opslag. Als je dit in de omgeving van Ijmuiden zoekt kun je er genoeg vinden. Van opslag Amsterdam tot opslag Aalsmeer en natuurlijk gewoon opslagmogelijkheden in IJmuiden.
  • Het Amerikaanse Halloween wint hier aan populariteit en dat is te zien aan bijvoorbeeld de pompoenen die je op steeds meer plekken ziet opduiken. Een leuke gezinsactiviteit is dus het uithollen en uitsnijden van een pompoen. Dit past helemaal bij de Halloween sferen.
  • Neem de tijd om eens even lekker te koken of bakken. Duik de voorraadkast in en sla je kookboeken open. Wie weet wat voor lekkere gerechten of baksels je hiermee kunt maken. Niets is te gek en het is ook nog eens super leuk om te doen. 
  • De herfstvakantie is het moment om dat ene boek uit te lezen. Het weer is wat grauwer en niks leest lekkerder dat met een theetje op de bank wanneer het buiten regent..
  • Ga macrameeën of breien. Dit is weer helemaal hip tegenwoordig. Pak je breinaalden uit de kast en maak een lekker dekentje. Of maak een mooie wandhanger met macramé. Je kunt genoeg inspiratie vinden online en het is ook nog eens makkelijk te leren. Veel plezier en succes met deze creatieve bezigheid. 
advertentie