Afbeelding
Foto door Amusan via Pexels

3x mooie sieraden om iemand te herdenken

Partnercontent

Iedereen herinnert een dierbare op zijn of haar eigen, unieke manier. Veel nabestaanden beslissen om een sieraad bij zich te dragen. Het sieraad dat je kiest, is natuurlijk heel persoonlijk. We vertellen je meer over de mogelijkheden.

Herinneringsmedaillon

Een medaillon wordt gezien als een klassiek rouwsieraad. Je herkent dit sieraad ook wel als een hanger dat je kunt openmaken. In de hanger kun je een foto van de dierbare, as of een vingerafdruk plaatsen. Met een medaillon heb je dus meerdere mogelijkheden. Het is aan jou om te beslissen welke optie je het mooist vindt. Bovendien kun je een medaillon niet alleen laten maken, maar ook zelf maken. Een medaillon herinnert je aan de dierbare met een symbolische verbintenis.

Armband

Een armband is ook een enorm bijzonder sieraad om iemand te herdenken. Net als bij een herinneringsmedaillon, heb je meerdere mogelijkheden met een armband. Zo kun je een bead, ook wel een bedel of kraal genoemd, laten ontwikkelen die volledig voldoet aan jouw wensen. Ook hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van haar of as. Online kun je diverse mogelijkheden vinden. Laat je daarom altijd goed informeren over de opties en kies hetgeen waar je het prettigst bij voelt.

Ring

Een partner verliezen is enorm verdrietig. Het gemis is groot, maar het gevoel van verbondenheid zal ieder jaar sterker worden. Een ring is daarom een prachtig sieraad. Zo kun je kiezen voor een persoonlijk ontwerp dat je aanspreekt, of voor het samensmelten van de trouwringen. Ook hierbij raden we je aan om je goed te laten informeren. Vaak bieden diverse ateliers voorbeelden aan. Hierdoor kun je gericht op zoek naar het sieraad dat het beste bij je past.

Meer informatie?

Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk om te praten over de dood. Het is echter wel enorm belangrijk om hierover in gesprek te gaan. Vind je dit lastig? Bekijk online dan eens wat er mogelijk is! Ben je op zoek naar meer tips? Neem dan eens een kijkje op de website van PC Uitvaart, https://www.pc.nl/ , zij delen maandelijks talloze tips om jou te helpen met het rouwproces. Twijfel daarom niet om hen om extra informatie te vragen. De specialisten van PC Uitvaart helpen je graag verder en staan iedere dag opnieuw voor je klaar.   

advertentie