De hond vond de festiviteiten rondom de viering allemaal wel prima.
De hond vond de festiviteiten rondom de viering allemaal wel prima. Mariëlle Tukker

Al rijdend terug in de tijd bij viering 100 jarig bestaan Zeeweg

Bloemendaal

BLOEMENDAAL Misschien niet 100 jaar, maar oud zijn ze wel, de klassieke automobielen die meereden in de stoet over de Zeeweg in het kader van het 100-jarige bestaan van de weg tussen Bloemendaal en de zee.

De auto's stonden vanmiddag opgesteld bij het gemeentehuis van Bloemendaal. Daar werden de bezoekers verwelkomd door burgemeester Roest. "Fijn dat ik hier gastheer mag zijn bij deze gebeurtenis. Ik merk ook dat u er ook echt aan toe bent. Het doet mij deugd dat zoveel inwoners en andere betrokkenen vandaag bij elkaar zijn gekomen om dit heugelijke moment met elkaar te vieren."


De voertuigen stonden opgesteld op de oprijlaan voor het gemeentehuis. foto: Mariëlle Tukker

De burgemeester kreeg, evenals Arthur van Dijk (commissaris van de Koning), op het bordes van het gemeentehuis uit handen van Wim Alferink (voorzitter 'Ons Bloemendaal') een boek uitgereikt. Een boek met verhalen over 100 jaar Zeeweg. Ook alle autokoeriers kregen het boek overhandigd.

De commissaris van de Koning stond in zijn speech nog stil bij het recente ongeluk waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen te betreuren. Hij wenste de betrokken erg veel sterkte. Ook burgemeester Roest stond eerder vandaag stil bij het heftige ongeval, hij legde vanmorgen bloemen op de plek waar het gebeurde.

FIETSEN Naast de historische auto's, stonden er ook een aantal fietsen uit vroeger tijden opgesteld voor het gemeentehuis. De burgemeester dankte daarom ook vereniging De Oude Fiets in zijn speech. Mevrouw Mudde, voor de gelegenheid uitgedost in kledij, uit Heemstede vertelt: "Twee van de fietsen zijn van mij, eentje komt uit 1925 en de ander uit 1935."
"Ze heeft thuis een hele verzameling", zo voegt een goede vriend van haar toe.


De historische auto's én fietsen trokken veel bekijks. foto: Mariëlle Tukker

Rond 14.30 uur vertrokken de auto’s weer voor een rit over de Parkweg richting de Midden Duin en Daalseweg.

Burgemeester Roest liep een rondje langs alle auto's.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mevrouw Mudde (links) met haar historische fiets uit 1925.
Burgemeester Roest is trots op het overhandigde boek uit handen van Wim Alferink (voorzitter 'Ons Bloemendaal').
Arthur van Dijk (commissaris van de Koning).
Afbeelding
Na de boekoverhandiging reden de auto's nog een rondrit.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie