Tijdens de Natuurwerkdag wordt de Amerikaanse vogelkers zoveel mogelijk uit het gebied gehaald, om de duinflora weer de kans te geven.
Tijdens de Natuurwerkdag wordt de Amerikaanse vogelkers zoveel mogelijk uit het gebied gehaald, om de duinflora weer de kans te geven. IVN

Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag in natuurgebied Middenduin

Bloemendaal

OVERVEEN De grote landelijke Natuurwerkdag is in aantocht, en dat betekend werk aan de winkel. Allemaal aan de slag in de natuur bij jou in de buurt. Natuur heeft je nodig. Elk jaar in het eerste weekend van november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In heel Nederland worden op deze dag op honderden plaatsen in Nederland de handen uit de mouwen gestoken in de natuur. Middenduin is een van de vele leuke locaties voor deze landelijke Natuurwerkdag. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. Samen werken aan natuur en landschap.

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer zaterdag 5 november in natuurgebied Middenduin in Overveen een werkdag ‘Amerikaanse vogelkers zagen’.

AMERIKAANSE VOGELKERS Deelnemers gaan op deze werkdag Amerikaanse vogelkers zagen/uitsteken/uitrekken. En gebruiken steekschoppen en kleine beugelzagen. Deze struik woekert in het gebied. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. 

“Wij doen hier al jaren goed werk, wij zijn nu al een paar werkdagen bezig om in dit seizoen het hele bos vrij te maken van deze ‘bospest’. Doet u mee? Er is meer dan genoeg te doen, alle hulp is nodig/welkom. Deze vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. We krijgen door het weghalen weer een mooi duingebied; goed voor de duinviooltjes en duinhagedissen”, aldus het IVN.

NATUURGEBIED Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duinterrein. Middenduin dankt zijn naam aan het gehucht Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt. 

AANMELDEN Voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere stuk vlaai voor bij de koffie wordt gezorgd. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom. Verzamelen is om 9.30 uur bij restaurant Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Aanmelden graag via www.natuurwerkdag.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie