Fred van Dam trapte de zesde editie af met wethouder Jeroen Verwoort.
Fred van Dam trapte de zesde editie af met wethouder Jeroen Verwoort. Reinder Wijdijk

Vissenloop via Zeesluis IJmuiden

Evenement

IJMUIDEN Afgelopen week vond de kick-off van de zesde editie van de Vissenloop plaats. En dat gaat een bijzondere editie worden, behalve de 5 kilometer leiden alle afstanden via Zeesluis IJmuiden. De Vissenloop wordt georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen en wordt dit jaar gelopen op zaterdag 21 mei 2022. Normaal al een leuke dag, door de mooie routes en de gezelligheid, dit keer wordt het vast een feest.

VAN START Voorzitter Vissenloop en Voorzitter KWF Kankerbestrijding Velsen, Fred van Dam, trapte de zesde editie samen met wethouder Jeroen Verwoort af. Van Dam: ‘’Een op de drie mensen krijgt te maken met kanker, we vechten samen voor al die levens.’’ Verwoort: ’’Een prachtig doel en fijn dat het weer mag. Ik verwacht een record aantal deelnemers. Dus trek je stoute wandelschoenen maar uit de kast.’’ Na twee jaar geen wandelevenement te hebben kunnen organiseren, kijkt iedereen erg hoopvol uit naar de editie van dit jaar. Want het gaat een unieke editie worden. De Vissenloop zal de wandelaars leiden over de grootste zeesluis ter wereld.

ZEESLUIS IJMUIDEN De officiële ingebruikname van Zeesluis IJmuiden door Koning Willem Alexander was weliswaar live te volgen en is heel goed bekeken, het is toch niet het échte werk. De rijen schoolkinderen met vlaggetjes, de talloze fotografen die zich verdringen om het beste plaatje te schieten, de belangstellenden met thermoskannen koffie, ze werden toch gemist. Des te leuker is het dat alle afstanden van de Vissenloop, behalve de vijf kilometer, voert over de grootste zeesluis van de wereld. De vijf kilometer is trouwens heel best te doen met buggy’s, wandelwagens en rolstoelen. De wandelingen zijn heel zorgvuldig samengesteld door een enthousiast koppel, de heren Ruud van Hooijdonk en Theo Kips. Een mooie combi van groen, historie, beetje rauwheid en water, zee en duinen. Onderweg zijn er diverse stempelposten. Hier kunt u terecht voor een natje en een droogje. Ook kunt u gebruik maken van de aanwezige toiletvoorzieningen.

UNIEK AANDENKEN Iedere deelnemer aan deze bijzondere tocht krijgt een uniek aandenken aan de Vissenloop en de sluis, getekend door Eric Coolen. Iets wat je over een paar jaar kan showen en dan zeggen: ‘Kijk, ik heb dit meegemaakt in 2022.’ Bedrijven, instanties en stichtingen worden van harte uitgenodigd om als groep in de schrijven. Gezellig om na twee jaar weer iets gezamenlijk te ondernemen. De routes starten vanaf het BUKO Stadion en eindigen allemaal op Plein 1945, dat gaat daar natuurlijk helemaal een feest worden! 

Meer informatie via vissenloop.nl.

Ingeborg Baumann