Het insectenhotel in het Promenade Park.
Het insectenhotel in het Promenade Park. Remco Kanne

Stadspark Velserbroek heet nu Promenade Park

IJmuiden

VELSERBROEK Wethouder Floor Bal heeft onlangs de nieuwe naam van het stadspark van Velserbroek bekend gemaakt. De bekendmaking op 9 juni werd officieel met de ‘opening’ van een insectenhotel wat de nieuwe naam van het park draagt: Promenade Park.

Het insectenhotel staat ter hoogte van de Cap d’Azur, bij de tweede flat vanaf het winkelcentrum van Velserbroek. 

De nieuwe naam is gekozen nadat er een prijsvraag voor uitgeschreven was. Initiatiefneemster Ardy Blok was van mening dat het park, dat officieel nog geen naam had, een mooie naam verdiende. Sabine Liese, Janneke van de Pol en René de Wit waren de winnaars, zij bedachten de naam “Promenade Park”. 

Namens de dorpsvereniging Velserbroek, die heeft bijgedragen aan deze prijsvraag, zullen de drie winnaars allen een attentie ontvangen.

“Onze speciale dank gaat uit naar Ardy Blok de initiatiefneemster van deze acties; het bedenken van een naam voor ons eigen stadspark in Velserbroek. Daarnaast onze grote dank aan Stichting Buitengewoon voor het maken van het prachtige insectenhotel en naambordje van het Velserbroekse “Promenade Park”, aldus Remco Kanne, namens de dorpsvereniging Velserbroek.

advertentie