Afbeelding
huntlh (pixabay)

GGD Kennemerland heeft spreekuren voor mensen met prikangst

IJmuiden

REGIO GGD Kennemerland introduceert komende week speciale spreekuren voor mensen met prikangst die zich willen laten vaccineren. Zij kunnen een afspraak maken via het klantcontactcentrum. De spreekuren zijn op woensdag en zaterdag in IJmuiden en op vrijdag en zaterdag op P4 Lang Parkeren bij Schiphol.

Ongeveer een op de vijf volwassenen heeft een vorm van prikangst. Vaak ontstaat de angst op jonge leeftijd en verdwijnt deze later vanzelf. Soms wordt de angst juist intenser, en ontwikkelt een de gebruikelijke angst op kinderleeftijd zich tot prikfobie. Dertien procent van de personen met extreme prikangst laat zich niet vaccineren.

Om deze mensen de mogelijkheid te bieden om zich wel te laten vaccineren, zijn de speciale inloopspreekuren opgezet. Voor elke cliënt wordt ruim de tijd genomen, zij krijgen van binnenkomst tot vertrek speciale begeleiding. Ook is er extra ruimte om vragen te stellen.

Wie prikangst heeft en een afspraak wil maken voor het speciale spreekuur, kan bellen met het klantcontactcentrum op 023-7891631. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 -tot20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.