Afbeelding
Stockfoto coronatest

Afgelopen week recordaantal coronatesten afgenomen in Kennemerland

IJmuiden

HAARLEM GGD Kennemerland heeft de afgelopen week, tussen 13 en 19 januari, een recordaantal coronatesten afgenomen. Maar liefst 39.329 mensen werden getest. Dat zijn er 6.083 meer dan de week ervoor. 

Ook het aantal mensen dat positief getest werd is gestegen. Was vorige week nog 37,9 procent van de afgenomen testen positief, afgelopen week was dat voor zover bekend 42,6 procent. Volgens de GGD is het aantal positieve testen in werkelijkheid zelfs nog hoger omdat van een aantal testen de uitslag nog onbekend is. 

Tegelijkertijd nam het aantal boosterprikken dat door GGD Kennemerland gezet is afgelopen week voor het eerst in weken af. Afgelopen week zijn er 30.568 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 388 eerste prikken (1 procent), 417 tweede prikken (1 procent), 7 derde prikken (0 procent) en 29.756 boosterprikken (97 procent). 

 In verband met incomplete data door een storing ontbreken de cijfers over besmettingen van afgelopen week.

Op alle locaties is het op dit moment alleen mogelijk om op afspraak langs te komen voor een test. Dit geldt ook voor de locatie in Badhoevedorp bij P4 Lang Parkeren Schiphol.