Afbeelding
Aangeleverd

Bijzondere expositie in Santpoort: tóch weer een Rijks in de Dorpskerk

IJmuiden

SANTPOORT  In de Dorpskerk in Santpoort vindt zaterdag 14 en zondag 15 mei een bijzondere expositie plaats: twee dochters van wijlen dominee Gerrit Jan Rijks zullen daar hun kunst tonen.

Theodora Rijks weeft met foto’s. Zij volgde in Finland een weefopleiding. Tegenwoordig woont ze in Denemarken, waar ze als wijkverpleegkundige werkt en in haar vrije tijd weeft. Ze combineert naaigaren met foto’s, tekeningen en andere materialen. Doordat ze het naaigaren eerst beschildert, ontstaat er een diepte-effect. Ze wordt geïnspireerd door menselijke relaties, kleuren, de natuur en de relatie tussen mens en natuur. Meer informatie op www.trvaev.com.

Hanneke Rijks maakt houten geometrische figuren en optische illusies. Al ruim 30 jaar werkt ze als meubelrestaurator in haar eigen werkplaats in Amsterdam. Daarnaast maakt ze houten kunstobjecten die veelal plat zijn, maar door het materiaalgebruik driedimensionaal lijken. Ze is een bewonderaar van Escher en Magritte en houdt van kleuren, puzzels en kleine grapjes. Dit alles is terug te zien in haar werk. Meer informatie op www.hannekerijks.com.

CLASSICAL TOUR Op zondag wordt ook de Classical Tour gefietst. Deze fietstocht bestaat uit een bezoek aan diverse kerken in de omgeving, gecombineerd met een klassiek concert en voert ook naar de Dorpskerk. Daar zal tegen het eind van de middag het eindconcert plaats vinden. Voor het bijwonen van een concert bedraagt de toegang 7,50 euro. Tussendoor is de expositie gratis te bezoeken. Meer informatie over deze muzikale fietstocht is te vinden op www.classicaltour.nl.

Iedereen is van harte welkom om deze expositie te komen bekijken. De Dorpskerk is op beide dagen geopend tussen 11 en 17 uur.  Theodora en Hanneke zijn het hele weekend zelf aanwezig en vinden het leuk om wat over hun werk te vertellen.

Afbeelding