Afbeelding
Pr

Vooral in Haarlem veel animo voor nieuwe ronde coronaprikken

IJmuiden

HAARLEM De GGD-en door het hele land zijn weer druk bezig met het zetten van coronaprikken en daarbij valt op dat de animo per priklocatie zeer uiteenloopt. In Haarlem zat de agenda om een prik te halen al snel vol, terwijl de opkomst in bijvoorbeeld IJmuiden en Velsen-Noord een stuk lager was. 

Landelijk bezien is de nieuwe vaccinatieronde redelijk succesvol te noemen. De capaciteit van alle GGD-locaties in Nederland was vorige week 281.300 coronavaccinaties en er zijn er in totaal 262.163 gezet. 

In de regio Kennemerland is de GGD ook begonnen met vaccineren in Wijkcentrum Linquenda in Nieuw-Vennep en de Vanzantenhal in de Haarlemmermeer (tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep). In het wijkcentrum wordt iedere week op donderdag en zondag gevaccineerd, in de Vanzantenhal wordt nog op dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 oktober geprikt.

Gemiddeld zet GGD Kennemerland momenteel zo’n 2000 prikken per dag (2750 als er ook in de Vanzantenhal geprikt wordt), waarvan de meeste in Haarlem gezet worden. Al was er woensdag ook een toename in IJmuiden, waar deze dag 525 prikken gezet werden.

advertentie