Afbeelding
Wijnand Burger/BDU

Jan Lammers geeft startschot voor uniek Zin-in-Wijn concept

Zandvoort

ZANDVOORT “Het is al weer een poosje geleden dat ik op een podium een fles champagne mocht leegspuiten,” grapte autocoureur Jan Lammers op 16 juni bij Brasserie ZiN. Maar hij was het gelukkig nog niet verleerd. Hij draait de dop van een fles Chardonnay af en schenkt de eerste Grand Prix wijn uit. Daarmee geeft hij het startschot voor een uniek Zin-in-Wijn concept: ondernemer Bart Schuitenmaker van Brasserie Zin lanceert drie nieuwe Grand Prix wijnen. Een Merlot, een Chardonnay en een rosé uit de Pays D’oc. Deze gelimiteerde oplagen zijn vanaf 16 juni te koop bij zin-in-wijn.nl.

“De zandhagedis wreef het zand uit zijn ogen en porde zijn vrouwtje wakker. Wat hier voorbij sjeesde is in jaren niet gebeurd en heeft wel wat stikstof doen opwaaien,” zo begon Bart Schuitenmaker zijn speech. Maar de zandhagedissen blijken niet tegen het racen te zijn. Schuitenmaker refereert daarna aan de betekenis die het circuit heeft voor Zandvoort, de investeringen die de komst van de Formule 1 ons gebracht heeft en dat Zandvoort weer op de kaart staat. 

Burgemeester David Moolenburgh uit zijn bewondering voor de ondernemersgeest van Schuitenmaker en herinnert aan zijn vorige projecten zoals “het lekkerste weekend van Zandvoort” waar ook een veiling voor een goede doel aan verbonden was: de Cliniclowns. Ook herinnert hij aan het lanceren van Schuitenmakers eerste wijn in 1995: de Cuvée Zandvoort met een door Marianne Rebel ontworpen etiket. De gemeente sloeg een grote partij wijnen in als relatiegeschenk, maar een aantal door Frankrijk gehouden kernproeven in de Stille Oceaan veroorzaakte toen een wijnboycot, zodat de gemeente met een groot aantal flessen bleef zitten. 

Op het terras van de brasserie worden daarna verschillende objecten geveild voor de stichting War Child. Dit goede doel was uitgekozen omdat 200 miljoen kinderen opgroeien in oorlogsomstandigheden. De laatste drie maanden zijn zelfs twee op de drie kinderen uit Oekraïne hun land ontvlucht. De veiling wordt gehouden door de bekende veilingmeester Nielsson Kooyman, die vaak bij evenementen optreed. De veiling bracht 4200 euro op. Het klapstuk van de veiling is een schilderij van de internationaal bekende kunstenares Lynn Spoor “Champs de raisin le soir” en brengt 2750 euro op. Het schilderij dient tevens als etiket voor de nieuwe Grand Prix wijnen. De nieuwe eigenaar van het schilderij mag ook een bezoek brengen aan haar atelier in Overveen, waar zij haar kunst vervaardigt. 

Daarna volgt een netwerk-borrel, waarbij de muziek werd verzorgd door de Zandvoortse zangeres/songwriter Wendy Moore en de Sol Caribe Band. 

Door Wijnand Burger

Afbeelding
Afbeelding