v.l.n.r.: Gert-Jan Bluijs, Raymond van Haeften, Ellen Verheij en burgemeester David Moolenburgh.
v.l.n.r.: Gert-Jan Bluijs, Raymond van Haeften, Ellen Verheij en burgemeester David Moolenburgh. Wijnand Burger/BDU

Afscheidsreceptie Zandvoortse wethouders Ellen Verheij en Raymond van Haeften

Zandvoort

ZANDVOORT In Bernie’s Lounge op het circuit van Zandvoort werd op dinsdag 21 juni afscheid genomen van Ellen Verheij en Raymond van Haeften (D66)Ze hebben zich ingezet als wethouder voor de gemeente Zandvoort. Veel mensen kwamen om hun te bedanken voor hun inzet.

Een baan als wethouder is geen vijf dagen werken van negen tot vijf,” zegt burgemeester Moolenburgh bij zijn afscheidsspeech. “Je bent er 7 dagen 24 uur per dag mee bezig, want wat er allemaal op je afkomt, zet je niet even om 17.00 uur stil. Je neemt veel verantwoordelijkheid op je nek, moet uitvoering geven aan het beleid, de ambtenaren aansturen en als het niet goed gaat krijg jij de schuld. Welke gek is hier nog voor te porren?

Ellen Verheij kreeg in haar begintijd de portefeuille circuit. Er was door de raad besloten om te proberen de Grand Prix naar Zandvoort terug te halen“Toen kwamen er problemen met een toegangsweg en weg was het college,” zei Moolenburgh. Na de crisis krijgt Verheij een paar zware portefeuilles toegeworpen, de projecten Badhuisplein en Van Fenemaplein, de omgevingsvisie en parkeren en mobiliteit. “Wat jij in vier jaar tijd heb meegemaakt, hebben andere wethouders nog niet in vier termijnen meegemaakt,” verzucht Gert-Jan Bluijs (CDA), want ook hij sprak haar toe.

Raymond van Haeften trad na de bestuurlijke crisis tot het college toe en kreeg onder andere de portefeuilles circuit en de ontwikkeling van de boulevard Paulus Loot, die nu bijna af is. Hij heeft een Tennis Multicourt laten ontwikkelen op sportpark Duintjesveld. “Je was slechts enkele uren wethouder, toen ik je hoorde zeggen tegen een groep jongelui: dat gaan we regelen,” zegt Bluijs. “Daarmee alle lessen van een bestuurder in de wind slaan. Want les 1 is: zeg nooit iets toe. Zeg: we gaan het onderzoeken, het is een interessante gedachten, we gaan er naar kijken. Je was klaarblijkelijk nog niet op de hoogte van de weerbarstigheid van de ambtelijke organisatie en hoe lang dingen kunnen duren. Maar de vernieuwing van het Skatepark is er gekomen en er wordt door de jeugd dankbaar gebruik van gemaakt.”

Daarna werd het glas geheven en spraken de wethouders ieder een dankwoord.

Door Wijnand Burger

      

  

Afbeelding
Afbeelding