Échte visvrouwen Paula Petiet (l) en Nathalie van den Berg zullen ook aanwezig zijn voor clinics en lezingen.
Échte visvrouwen Paula Petiet (l) en Nathalie van den Berg zullen ook aanwezig zijn voor clinics en lezingen. PR

DamesVISdag in Spaarnwoude

Bloemendaal

VELSEN-ZUID/SPAARNWOUDE Dat vissen een mannensport is, is al lang niet meer zo. Steeds vaker zijn er ook dames langs het (vis)water te vinden. Speciaal voor deze dames is er nu ook een ‘visdag’, in Spaarnwoude wel te verstaan. Bij het Fletcher Hotel worden er zondag 26 juni tussen 10.00 en 16.00 uur vissen gevangen door vrouwen tijdens de DamesVISdag.

“Te veel en te vaak wordt onterecht gedacht dat sportvissen een echte sport is voor mannen. Niets is minder waar. Steeds meer vrouwen ontdekken dat vissen meer is dan vangen”, aldus Wendy Boonstra van Sportvisserij MidWest Nederland. Dat blijkt niet alleen uit een toename van het aantal verkochte VISpassen aan vrouwen, ook hebben visvrouwen een eigen tv-programma ’De Visvrouwen’ op RTL 7. De échte visvrouwen, Nathalie van den Berg en Paula Petiet, zullen aanwezig zijn voor een meet and greet, lezingen geven en clinics aan de waterkant verzorgen.

Het wordt dus niet alleen gezellig, er worden ook verschillende clinics gegeven over karpervissen, roofvissen, witvissen en vliegvissen. Daarnaast zijn er stands met informatie over Vang5, loodvrij vissen en vissen aan zee. Het leuke van deze DamesVISdag is, dat je niet hoeft te kunnen vissen om deze dag mee te maken. 

“Uiteraard zijn bezoekers welkom om eens te ervaren hoe het langs de waterkant is. Vissen is écht meer dan vangen”, aldus Boonstra.

Afbeelding