Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren Sabine van Nistelrooij

Gluren bij de Buren: op cultuursafari door Bloemendaal en omgeving

Bloemendaal

BLOEMENDAAL In heel Bloemendaal kan zondag 3 juli genoten worden van podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners. Zo’n 25 locaties openen de deuren en tuinhekken en zijn er optredens van lokale podiumkunstenaars te zien in huiskamers en tuinen verspreid over de gemeente. 

Het programma van Gluren bij de Buren Bloemendaal zit bomvol verrassingen. Het is tijd om weer eens op avontuur te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), coverbands, dansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in intieme setting. Op (bijna) elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13.00 uur en 18.00 uur. In totaal zijn er 71 optredens op 25 locaties in Bennebroek, Overveen, Bloemendaal en Santpoort-Zuid. Maar ook in Haarlem barst het van de acts tijdens deze dag.

Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR. John van der Ent, Algemeen Directeur: “Onze kracht ligt in de lokale aanpak. Net zoals Gluren bij de Buren dat doet. Daarom vinden wij het fijn bij te dragen aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

PLAN EIGEN GLUURROUTE Op de website is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal maar liefst 1500 deelnemende locaties om een weg door te banen! Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen of om te delen met goede buren en verre vrienden en samen te gaan gluren.

Het hele programma is te vinden via www.glurenbijdeburen.nl. Reserveren is niet nodig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding