Afbeelding
Saskia Koning | pr
ROUTES

Nieuwe audiofietsroute ‘Kunstroute Sloterdijk – Spaarnwoude Park’ gelanceerd

Bloemendaal

SPAARNWOUDE In Spaarnwoude Park is vrijdag 17 juni de vernieuwde audiofietsroute ‘De kunstroute Sloterdijk – Spaarnwoude Park’ gelanceerd. De audiofietsroute van 21 kilometer brengt fietsers langs verschillende kunstwerken tussen Amsterdam (Sloterdijk) en Halfweg (Spaarnwoude Park). De eerste krijtuiting ter promotie van de route werd door Ronald Mauer voormalig stadsdeel bestuurder Amsterdam Nieuw West en Elise Bos Eyssen programmamanager Spaarnwoude Park op straat geverfd.

VERBINDING MET DE STAD De route is een verbinder tussen de stad en het groene landschap van De Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park. Al fietsend komt men meer te weten over de natuurrijke omgeving en de kunstobjecten. Uitrusten kan onderweg bij Brasserie Tommy’s, de Fruittuin van West en Café Bret.

PROMOTIE De route wordt onder aandacht gebracht door middel van milieuvriendelijke krijt-uitingen op de weg. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijft deze opvallende boodschap twee maanden tot een jaar zichtbaar.

SAMENWERKING Het recreatieschap Spaarnwoude, LaBGreen De Bretten en Kunst & Cultuur van Gemeente Amsterdam hebben samengewerkt aan vernieuwing van de route. Ieder kunstobject en groen landschap heeft een uniek verhaal. Door de audiotour kunnen fietsers genieten van een route vol bijzondere verhalen.

Kijk voor meer informatie op www.spaarnwoudepark.nl.

Afbeelding
Afbeelding