Caprera
Caprera Toyah Boer | pr

Nieuw circus feest in Caprera

Bloemendaal

BLOEMENDAAL Hooggeëerd publiek! De sensatie van Nieuw Circus bereikt nu ook Caprera. Laat je meeslepen door twee spectaculaire circusshows met acrobatiek, jongleren, poppenspel en live muziek. Een onvergetelijk uitje voor de hele familie en voor kinderen vanaf 4 jaar. De voorstellingen zijn op zondag 24 juli om 11.00 en 13.00 uur.

Het Circus Feest in Caprera is een “double bill”: je koopt één kaartje voor twee verschillende voorstellingen achter elkaar. 

ODE AAN DE POGING Poging na poging, van miskleun tot bijna succes blijven beide artiesten het beste van zichzelf geven. Ze worstelen zich door een bos van verstrengelde ledematen. Geknoopte muziekkabels, wilde acrobatie en vervormde gitaar riffs, wat er ook gebeurt de voorstelling gaat door!

OVER ZINZI EN EVERTJAN Zinzi & Evertjan werken al tien jaar samen, hun act View is bekroond met meerdere prijzen op gerenommeerde festivals oa Festival Mondial du Cirque de Demain. Met als basis spectaculaire partneracrobatiek onderzoeken ze relaties en emoties tussen twee personen en ontwikkelen hun unieke acrobatische bewegingstaal steeds verder in krachtig en elegant werk. Ze maakten ook deel uit van internationale gezelschappen zoals Compagnie XY, Les 7 doigts de la main en hun eigen collectief Common Ground.

EXPRES-SOLO Expres-solo, door Joris de Jong, is een poëtische circustheatervoorstelling vol vliegende schotels en balancerende kopjes. Wat is toch dat zwarte goedje wat volwassen mensen drinken? Gaat je hart sneller kloppen van koffie drinken of ben je benieuwd hoe speciaal je een koffie kunt zetten? Samen met de hele familie ontdekken wij via jongleren, object manipulatie en poppenspel de complexiteit van uitgebalanceerde koffie.

JORIS DE JONG Onder de naam Throw Flow maakt Joris de Jong circustheater. Hij speelde onder andere bij 7fingers, Cirque Eloize, Scapino ballet, Holland opera, TENT en Tall Tales.

KLEIN CAPRERA Deze voorstelling vindt plaats in Klein Caprera, een intiem openluchtpodium speciaal voor kinderen en wordt gepresenteerd in samenwerking met de Schuur. In dit theater is maar een beperkt aantal plaatsen, zodat de kinderen dichtbij het podium kunnen zitten, voor een extra bijzondere ervaring.

Deze eerste voorstelling duurt circa 25 minuten, dan is er een korte pauze. De tweede voorstelling duurt circa 20 minuten. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat betekent dat het gezelschap aangeeft dat het te spannend of te ingewikkeld is voor kinderen die jonger zijn.

De kaartprijs van jeugdvoorstellingen is: €13,50 voor kinderen tot 12 jaar en €16,50 voor volwassenen.

Deze voorstelling presenteert Caprera samen met TENT huis voor hedendaags circus en de Schuur. TENT huis voor hedendaags circus is een productiehuis. Ze stimuleren en steunen circustalent in Nederland in verschillende stadia van hun ontwikkeling en zetten zich in voor een bloeiend circusklimaat.