Nationale Voorleeslunch
Nationale Voorleeslunch Welzijn Bloemendaal

Nationale Voorleeslunch voor ouderen in diverse vestigingen van bibliotheek

Bloemendaal

REGIO Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Ter gelegenheid hiervan kunnen ouderen in het hele land aanschuiven bij de Nationale Voorleeslunch. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert die dag Voorleeslunches op verschillende locaties. 

Bezoekers genieten tijdens de voorleeslunch , zoals de naam al zegt, gezamenlijk van een lunch en luisteren naar een mooi verhaal. Vanwege het tienjarige jubileum zijn er dit jaar drie verhalen. Luister naar de verhalen van Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah bij de bibliotheek in onder andere Haarlem-Noord, Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal.

De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen kan helpen bij het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen zitten. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet makkelijk meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

De voorleeslunch, waar gratis aan meegedaan kan worden, duurt in de bibliotheken in Heemstede en Zandvoort van 11.30 tot 13.00 uur. In Bloemendaal kunnen senioren van 11.00 tot 12.30 uur terecht in de bibliotheek en in Haarlem-Noord van 13.00 tot 14.30 uur.

Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. 

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de KB nationale bibliotheek, Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum, Nederlands Letterenfonds, Stichting CPNB, Stichting Lezen, Stichting Lezen en Schrijven, Taalunie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

advertentie

Meest gelezen