Afbeelding
Pr

Tips en tricks over het houden van knaagdieren en konijnen

IJmuiden

IJMUIDEN Knaagdierencentrum IJmuiden houdt op zaterdag 27 augustus een informatiedag over konijnen en knagers. Aan de Heerenduinweg 8 worden geïnteresseerden tussen 13.00 en 16.00 uur geïnformeerd over hun huisdier. Ervaren medewerkers en samenwerkingspartners van het opvangcentrum geven informatie over de verzorging van knaagdieren en konijnen zoals tips over het juiste verblijf en de meest geschikte voeding. 

Ook over vachtverzorging wordt uitleg gegeven want met name langharige konijnen hebben een regelmatige kam- of knipbeurt nodig. Volgens het Knaagdierencentrum is deze informatiemiddag hard nodig want er bestaan nog veel onduidelijkheden over wat konijnen en knagers nu precies nodig hebben met dierenleed als gevolg.

Een ruim verblijf, voldoende veilige speeltjes ter afleiding, een voer-en waterbak, de juiste bodembedekking en het mogelijke gezelschap van een soortgenoot. Als eigenaar van een konijn of knaagdier heb je best wat keuzes te maken. Hoe beter de keus die jij als eigenaar maakt, hoe blijer je huisdier is. Maak je mindere keuzes? Dan krijg je mogelijk te maken met een konijn of knaagdier die niet happy is en kan gaan bijten, stoppen met eten of aan meubels of kabels gaat knagen. Dat is het moment waarop veel van deze dieren op straat gedumpt worden of naar het Knaagdierencentrum gebracht worden door hun eigenaar omdat het dier ‘niet meer leuk en lief is’. 

Met juiste voorlichting hoopt de opvang het leven van konijnen en knagers (nog) beter te maken met vrolijke dieren en baasjes en minder dumpingen van dieren als gevolg. 

VOORPROEFJE Tijdens de informatiemiddag kan kennisgemaakt worden met de dieren die in het Knaagdierencentrum verblijven. Afspraken voor bijvoorbeeld een kennismaking tussen iemands eenzame huiskonijn en een van ruim 65 konijnen van het asiel kunnen gepland worden. Het adopteren van een konijn of een knaagdier uit een dierenasiel biedt veel voordelen. De dierenverzorgers kennen de dieren goed en weten hoe hun karakters zijn, al onze dieren zijn gezien door de dierenarts, zijn gechipt, gevaccineerd en indien nodig gecastreerd. Daarnaast geef je een asieldier de kans op een fijn leven als iemands huisdier en dat geeft een goed gevoel.

advertentie