De 10-jarige Florian vertelt deze keer over trekvogels.
De 10-jarige Florian vertelt deze keer over trekvogels. Gerda Ransijn

Trekvogels in Florians Vogelhoek in het Pieter Vermeulen Museum

IJmuiden

DRIEHUIS De 10-jarige Florian Zevenberg uit Egmond aan den Hoef is woensdag 7 september tussen 14.00 en 15.30 uur weer aanwezig in ‘zijn Vogelhoek’ in het Pieter Vermeulen Museum. 

De enthousiaste vogelliefhebber wil heel graag in deze periode bezoekers het een en ander over trekvogels vertellen. Inmiddels heeft hij een keuze gemaakt uit een aantal opvallende exemplaren uit de collectie van het Pieter Vermeulen Museum. Die zullen deze middag in de spotlights staan en iedereen mag ze dan eens van dichtbij bewonderen.

De laatste keer op 21 augustus werd ‘Florians Vogelhoek’, toen vol met roofvogels, door zo’n 20-25 bezoekers van jong tot oud bezocht en hebben velen weer genoten van zijn leuke verhalen en weetjes.

Als jongste, enthousiaste lid van de Vogelwerkgroep Zuid Kennemerland trekt hij regelmatig de natuur in om vogels te fotograferen waar hij vervolgens mooie zoekkaarten van maakt die voor een aantrekkelijke prijs te koop zijn in het museum. Graag vertelt hij over zijn hobby en de verschillende vogels. Bezoekers kunnen met al hun vogelvragen bij hem terecht want hij weet bijna alles!

Kortom, deze jonge enthousiaste vogelliefhebber mag je niet missen! Wil je hem ontmoeten? Kom naar het Pieter Vermeulen Museum te Driehuis. Dan kun je meteen de andere verrassende dieren in de tentoonstelling ‘Dino’s’ bezoeken. Reserveren van een entreebewijs voor het museum kan op www.pietervermeulenmuseum.nl.

advertentie