Linda Molenaar vertelt.
Linda Molenaar vertelt. Gerda Ransijn

Meet and Greet met kunstenares Linda Molenaar in het Pieter Vermeulen Museum

IJmuiden

DRIEHUIS Kunstenares Linda Molenaar uit Beverwijk exposeert sinds 15 maart in de ontvangstzaal en hal van het Pieter Vermeulen Museum onder de titel: ‘Zie jij de match?’

In de presentatie op 23 oktober van 14.00 tot 15.00 uur neemt Linda bezoekers mee langs haar kunstuitingen in de weg die ze aflegt naar haar bijzondere creaties. Hoe komt ze aan materialen? Wat is het idee erachter? Ze vertelt luchtig, met humor en met leuke natuuurweetjes uit haar natuurgidsenachtergrond. De presentatie is vermakelijk en interessant voor jong en oud.

Natuur Met de ogen van een kunstenaar kijkt Linda naar de natuur. De Nederlandse dierenwereld spreekt al jaren tot haar verbeelding, wat zich uit in de vorm van kunstwerken, performances, lezingen, workshops en binnenkort ook wandelingen.

Linda’s werkwijze levert wonderlijke combinaties op van natuurlijke materialen en ambachtelijke technieken, die ze zich graag meester maakt. Allerlei verschillende voorwerpen en elementen van mens en dier, als botjes, vacht, haar, eierschalen, kiezen etc. gecombineerd met protheses en andere ‘hulpstukken’, worden ontleed, samengebracht, ingenaaid en aangekleed tot een wezen op zich.

Andere blik In ‘Zie jij de match?’ ontmoeten stukken uit de collectie van het Pieter Vermeulen Museum haar toegankelijke kunstwerken. Kijk even met Linda’s blik en ontdek de verbanden. Voor meer informatie kijk ook op www.lindamolenaar.nu.

Na de presentatie is er de mogelijkheid om een sleutelhanger te maken van paardenhaar en de tentoonstelling ‘Over Nachten’ te bezoeken.
Kosten voor de presentatie zijn de entree voor het museum.

advertentie

Meest gelezen