Het doel van de wandeling is om volwassenen en kinderen bewust te maken van het afvalprobleem op het strand.
Het doel van de wandeling is om volwassenen en kinderen bewust te maken van het afvalprobleem op het strand. pr

Loop de ‘Plastic Soup Walk’ in Zandvoort

Zandvoort

ZANDVOORT Deze zomer kunnen geïnteresseerden de ‘Plastic Soup Walk’ lopen in Zandvoort. Een ‘Beach Cleanup’ wandeling van Juttersgeluk en Liefs uit Zandvoort waarbij de deelnemers leren over ‘Plastic Soup’ en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Het doel van de wandeling is om volwassenen en kinderen bewust te maken van het afvalprobleem op het strand en hen te helpen duurzame keuzes te maken. De Walk start bij de Pop-up Werkplaats van Juttergeluk in Zandvoort en brengt de deelnemers onder andere langs het ‘Plastic Kingdom’ en duurzame strandpaviljoens.  

EIGEN BEACH CLEANUP De deelnemers wandelen de ‘Plastic Soup Walk’ op eigen gelegenheid. Met een route en een afvalbingokaart wandelen ze zo’n 2,5 kilometer over het strand en de boulevard om ‘Beach Trash’ te verzamelen. Voorafgaand aan de wandeling krijgen ze bij de Pop-up Werkplaats van Juttersgeluk uitleg over Plastic Soep en strandjutten. Onderweg komen ze langs het ‘Plastic Kingdom’ (een kasteel gemaakt van gejutte strandspeeltjes) en pauzeren ze bij een duurzaam strandpaviljoen voor een drankje of een ijsje. Aan het eind van de wandeling leveren de deelnemers hun gevonden ‘Beach Trash’ weer in bij Juttersgeluk zodat zij er weer mooie producten van kunnen maken.  

 DUURZAME STRANDPAVILJOENS Tijdens de wandeling kan er bij een van de deelnemende horeca een drankje of een ijsje gehaald worden. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld wandelen richting het Zuidstrand naar Vooges of Tent 6, of over de boulevard naar viskraam De Zeemeermin. Of ze gaan richting het noorden naar The Spot of Club Nautique. Allemaal horeca die bewust werkt aan minder plastic op het strand, het schoonhouden van het strand en duurzaam ondernemerschap.  

MEEDOEN De ‘Plastic Soup Walk’ kost 9,95 euro per persoon of per set. Hiervoor krijgt men een leen-’Beach Cleanup Set’, uitleg over ‘Plastic Soup’ en strandjutten, een route en afvalbingokaart, een drankje of een ijsje bij een strandpaviljoen of viskraam, afvalinname bij Juttersgeluk en een Awareness Sleutelhanger van 100 procent Beach Trash als beloning. De opbrengst van de tickets wordt door Juttersgeluk gebruikt om hun missie van een schoon strand verder voort te zetten.  

De Plastic Soup Walk kan gelopen worden van 16 juni tot en met 28 juli op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur. De Walks starten bij de Pop-up Werkplaats van Juttergeluk: Passage 20 in Zandvoort. Tickets voor de Plastic Soup Walks zijn ter plekke te koop bij de Pop-up werkplaats van Juttersgeluk (Passage 20 in Zandvoort) of vooraf online via liefsuitzandvoort.com/plastic-soup-walk.

advertentie