Lekker wandelen met de hond op het strand kan vanaf vandaag weer overdag.
Lekker wandelen met de hond op het strand kan vanaf vandaag weer overdag. Rene Seegers

Honden en paarden weer welkom op stranden

Zandvoort

ZANDVOORT Per 1 oktober veranderen er een aantal dingen in Zandvoort. Zo mogen honden en paarden weer het strand op en ook is de tijdelijke zomerparkeerregeling afgelopen.

Honden mogen vanaf 1 oktober de hele dag op het strand komen. Natuurlijk is de eigenaar van de hond verplicht om de uitwerpselen van de hond direct op te ruimen. Deze regel geldt tot 15 april, vanaf die datum mogen honden niet op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vanaf 1 oktober mogen ook paarden en andere rij- en trekdieren op het strand komen. Let op: het is verboden om zonder vergunning op het strand een rij- of trekdier aan het publiek te huur aan te bieden.

PARKEREN In aanloop naar een nieuw parkeerbeleid in heel Zandvoort, ging met ingang van 1 juni een aantal maatregelen in om de parkeersituatie voor inwoners van Zandvoort te optimaliseren. Daardoor was er tot 1 oktober in de wijken Park Duijnwijk, Oud Noord en Zandvoort Zuid (Tranendal)  een vergunning nodig om te parkeren. Vanaf 1 oktober vervalt die verplichting, aldus de gemeente.

VELSEN/BLOEMENDAAL Ook in Velsen zijn honden vanaf vandaag weer toegestaan op alle stranden. Bij IJmuiderslag, ten zuiden van het strand van IJmuiden aan Zee, zijn loslopende honden wel het hele jaar door toegestaan ten zuiden van kilometerpaal 57,5. Op de andere stranden in Velsen niet. In Bloemendaal zijn honden van 15 september tot 15 mei overal in Bloemendaal aan Zee welkom, mits zij zijn aangelijnd. Tussen de afgang bij Parnassia en het naaktstrand mogen honden dan wel loslopen.