De kinderen zamelden gedurende zes weken doppen in om Zandvoort weer een beetje schoner te maken.
De kinderen zamelden gedurende zes weken doppen in om Zandvoort weer een beetje schoner te maken. pr

Dobberende Flessen: voor een mooi en schoon Zandvoort

Zandvoort

ZANDVOORT Op woensdag 14 september, tijdens de week van de World Clean Up, wordt het scholenprogramma Dobberende Flessen op en aan het strand van Zandvoort afgesloten met de onthulling van ‘De Dobberende Flessen’. 

Wethouders Martijn Hendriks en Lars Carree, en Arthur Verdaasdonk van Spaarnelanden zullen de leerlingen van bijna alle basisscholen in Zandvoort bedanken voor hun bijdrage aan het verminderen van zwerfvuil. Alle deelnemende scholen zorgen nu samen voor een kunstwerk dat een prachtig decor zal vormen op het Badhuisplein. Op die manier vragen ze samen aandacht voor plasticvrije wateren en het voorkomen van zwerfvuil.

Alle groepen 1 t/m 8 kregen een gastles verzorgd door Plastic Circle over zwerfafval, plastic soep, afval scheiden en hergebruik van materiaal en zo werden de leerlingen op een positieve manier bewust gemaakt van het belang van een schone leefomgeving voor mens en dier.

CIRCULAIR De gastlessen zijn mogelijk gemaakt door Spaarnelanden, om hiermee te benadrukken dat afval waardevolle grondstof is. Spaarnelanden wil met dit programma een zaadje planten bij de jongere generatie. “Jong geleerd is oud gedaan, wat zeker geldt voor het bestrijden van zwerfafval en het recyclen van producten. Deze kinderen zijn de toekomst, en zo wordt Zandvoort steeds meer circulair”, aldus Spaarnelanden.

Martijn Hendriks, de wethouder met onder andere strand en openbare ruimte in de portefeuille en Lars Carree, wethouder voor onder andere onderwijs en duurzaamheid, zetten zich graag in voor een mooi en schoon Zandvoort en vragen met de Dobberende Flessen aan alle inwoners en bezoekers bij te dragen aan een zwerfvuilvrij Zandvoort.

KLEURRIJKE KUNST Alle leerlingen is gevraagd plastic doppen en deksels - van bijvoorbeeld de frisdrankflessen of pindakaaspotten - te jutten en te verzamelen voor een periode van ongeveer zes weken. De kinderen gooiden de doppen op school in een speciaal ontworpen maritieme verbeelding, gemaakt van staal en gaas, een dobberende fles. Zo ontstond gaandeweg een kleurrijk kunstwerk. Van de ingezamelde doppen maakte Stichting Juttersgeluk een unieke lamp voor op school, een blijvende kleurrijke herinnering aan het programma.

Van de doppen werd een mooie kleurrijke lamp gemaakt.
Afbeelding
Strandjutten.
advertentie